14:28 28.04.2023

Вінницька облрада вирішила розірвати договори оренди з храмами УПЦ (МП)

2 хв читати

Депутати Вінницької обласної ради звернулися до територіальних громад області щодо розірвання договорів оренди з релігійними організаціями Української православної церкви (Московського патріархату), а також рекомендували Вінницькій обласній військовій адміністрації виконати інвентаризацію земельних ділянок і споруд, які перебувають у державній, комунальній і приватній власності та передані в користування УПЦ.

Як повідомляє пресслужба облради, відповідне рішення депутати ухвалили на сесії 28 квітня.

Своїм рішенням обласна рада припиняє договори оренди нерухомого майна, земельних ділянок і забороняє будь-яке користування майном (зокрема договори про спільну діяльність), що є спільною власністю територіальних громад, сіл, селищ, міст Вінницької області, з релігійними організаціями УПЦ в єдності з Московським патріархатом та іншими релігійними організаціями, афілійованими з центрами впливу релігійних організацій, керівні центри яких розташовані за межами України в державі, яка чинить військову агресію проти України.

На сесії депутати також підтримали пропозицію звернутися до територіальних громад Вінниччини щодо припинення договорів оренди нерухомого майна, земельних ділянок та заборони користування майном, які є власністю територіальних громад, з релігійними організаціями УПЦ (МП).

Крім того, обласна рада рекомендувала Вінницькій ОДА здійснити інвентаризацію земельних ділянок та релігійних споруд, які перебувають у державній, комунальній і приватній власності та передані в користування релігійним організаціям УПЦ (МП) та іншим релігійним організаціям, афілійованим із центрами впливу релігійних організацій, керівні центри яких розташовані в Росії.

Депутати облради також звернулися до Верховної Ради щодо невідкладного розгляду проєктів законів, які остаточно на законодавчому рівні заборонять діяльність російської церкви в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

У Мінветеранів анонсували запуск Е-посвідчення для ветеранів у "Дії" через два місяці

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

Зеленський і Столтенберг відвідали Національний університет оборони

Генпрокурор: Слідство має підстави вважати умисним вибір офіцерів РФ вдарити по Одесі саме "Іскандером" із касетним боєзарядом

На аеродромі "Кущевська" на Кубані знищено склад авіабомб - британська розвідка

У РФ змінюють імена депортованим з України дітям, що ускладнює їх репатріацію - ISW

У Києві розпочато демонтаж композиції на честь Переяславської ради під аркою "Свободи українського народу" - КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА