13:58 14.04.2023

Верховний Суд підтвердив законність рішення судів позбавити викладача права обіймати посаду за колабораційну діяльність

2 хв читати
Верховний Суд підтвердив законність рішення судів позбавити викладача права обіймати посаду за колабораційну діяльність

Верховний Суд залишив чинним рішення судів першої та апеляційної інстанцій у вигляді 10-річного позбавлення права обіймати певні посади викладача школи з Житомира, яку визнано винною в колабораційній діяльності.

"У травні 2022 року вчителька однієї з житомирських шкіл публічно переконувала колег та інших осіб, що на території України відбувається не війна, а "спеціальна воєнна операція" збройних сил РФ... Переконувала в необхідності відновлення дружніх відносин України з РФ, у нездатності українських військ захистити український народ", - ідеться в повідомленні Верховного суду на сторінці у фейсбуці у п'ятницю.

Також, за інформацією суду, викладачка називала "постановочними сюжетами" наслідки військової агресії в Бучі Київської області.

"Відповідно до вироку місцевого суду, залишеного без змін апеляційним судом, жінку було засуджено за колабораційну діяльність до покарання у вигляді позбавлення права обіймати посади, пов’язані з виконанням функцій держави та місцевого самоврядування, строком на 10 років. Верховний Суд погодився з призначеним покаранням", - інформують у суді.

Згідно з повідомленням, колегія суддів Касаційного кримінального суду Верховного Суду наголосила на обґрунтованості висновку апеляційної інстанції про те, що "обране засудженій покарання відповідатиме його цілям, а саме сприятиме її виправленню та запобіганню вчиненню нею нових кримінальних правопорушень".

Також суд у своєму рішенні зазначив, що, згідно з п. 3 ч. 1 ст. 41 КЗпП України, вчинення працівником, який виконує виховні функції, аморального проступку, що не сумісний із продовженням цієї роботи, є підставою для розірвання трудового договору з працівником.

"Працівники, які виконують виховну функцію, зокрема учитель, педагог, вихователь, повинні, крім іншого, бути патріотами своєї батьківщини, активними носіями моральних переконань, оскільки вони впливають на формування особистості учнів, а їхня поведінка має бути прикладом для наслідування", - наголошується в повідомленні суду.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХИ В ОДЕСІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Заступник голови ОП Мудра: "право сили завжди програє силі права"

У Тбілісі перед будівлею парламенту відбуваються сутички між поліцією та протестувальниками, почалися затримання

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА