21:01 12.04.2023

Стефанчук обіцяє зважене рішення ВР на пропозицію Всеукраїнської ради церков ухвалити законопроєкт про заборону церков, керованих із Росії

2 хв читати
Стефанчук обіцяє зважене рішення ВР на пропозицію Всеукраїнської ради церков ухвалити законопроєкт про заборону церков, керованих із Росії

Верховна Рада розгляне й ухвалить зважене рішення щодо пропозицій Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій (ВРЦіРО), що стосуються, зокрема, ухвалення законопроєкту №8371 про заборону в Україні церков, керованих із Росії, повідомив спікер українського парламенту Руслан Стефанчук.

"Учора (11 квітня - ІФ-У) у мене відбулася відверта розмова з членами Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій... За підсумками зустрічі з членами ВРЦіРО сьогодні я отримав лист, де значиться, що церкви та релігійні організації підтримують розгляд в українському парламенті та прийняття за основу зазначеного документа... Зі свого боку я, як голова Верховної Ради України, зазначу, що всі ці та інші надані нам з боку ВРЦіРО пропозиції ми розглянемо й ухвалимо зважене рішення", - написав він на своїй сторінці у фейсбуці.

Стефанчук уточнив, що на цій зустрічі проговорив із представниками ВРЦіРО низку законодавчих ініціатив, а особливу увагу сторони приділили проєкту закону №8371, який не допускатиме діяльність будь-яких релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу релігійних організацій, керівний центр яких розташований поза межами України, у державі, яка здійснює військову агресію проти України.

За словами спікера, ВРЦіРО - проти російської церкви в Україні і всі члени ради усвідомлюють, що Росія не має права впливати на українські релігійні організації.

Спікер Верховної Ради також додав, що представники ВРЦіРО одностайно визнають невідворотність юридичної відповідальності будь-якої особи за порушення законодавства України, "незалежно від того, в рясі людина чи ні".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДТЕК повернув світло у Вишгородський район Київщини після відключення внаслідок ранкової атаки РФ

Коломойському повідомили ще одну підозру - в організації замовного вбивства

ВАКС обрав запобіжний захід ексголові ФДМ Сенниченку у вигляді заочного арешту

Українськомовні аудіогіди з'явилися вже в 44 країнах світу - Мінкультури

Унаслідок обстрілів у Запоріжжі пошкоджено будівлю пожежної частини, об'єкти критичної та цивільної інфраструктури

На Дніпропетровщині збито вісім ворожих ракет - ОВА

Польща піднімала в повітря авіацію через російський масований обстріл України

Унаслідок обстрілів Херсон частково залишився без світла, рух поїзда Київ-Херсон-Київ обмежено до Миколаєва

Унаслідок нічної атаки пошкоджено 14 приватних будинків на Київщині - поліція

Нацизм відродився з новим маркуванням "Сделано в России" - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА