16:15 15.02.2023

В Україні запрацювала оновлена кваліфікаційна комісія з дипломування моряків

2 хв читати
В Україні запрацювала оновлена кваліфікаційна комісія з дипломування моряків

В Україні розпочала роботу оновлена Державна кваліфікаційна комісія моряків (ДККМ) із першим сервісним центром у Києві, де відбуватимуться іспити на підтвердження/продовження кваліфікації та видача документів за спрощеною процедурою, повідомив голова Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа Найєм у фейсбуці.

"Відсьогодні розпочала роботу повністю оновлена і за складом, і за функціоналом Державна кваліфікаційна комісія моряків при Адміністрації судноплавства. Також змінено підхід до процедури проходження іспитів і отримання кваліфікаційних документів моряків", – написав Найєм у ніч на середу.

За його словами, нові члени ДККМ є частиною команди Адміністрації судноплавства, тож ніхто не може вплинути на рішення за результатами проходження моряком іспиту.

Водночас єдиним кваліфікаційним тестом для моряків для підтвердження/продовження кваліфікації є всесвітньо визнаний CES 6.0, зазначив глава Держагентства відновлення.

Найєм зазначив, що це лише перший етап реформи. Надалі передбачено повний перехід від старої системи з непрозорими та забюрократизованими процедурами видачі кваліфікаційних документів моряків до міжнародних стандартів у дипломуванні. Після цього, за його словами, Міністерство відновлення планує максимальну автоматизацію процесів і цифровізацію послуг для моряків, що дасть змогу ліквідувати корупційні ризики через мінімізацію впливу людського фактора.

"Саме за участі проєкту USAID/UK aid ТАРAS Міністерство відновлення запустило процес створення е-системи дипломування моряків. Упровадження такої системи забезпечить повну прозорість і автоматизацію даних і процесів у новому Державному реєстрі документів моряків і посилить контроль і відповідальність за процесами їх реєстрації",- заявив Найєм.

Із запуском системи у моряка з'явиться можливість отримувати послуги з дипломування через портал "Дія", додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА