08:13 06.02.2023

Збір уламків збитого США китайського аеростату триватиме кілька днів

2 хв читати

Пошук уламків збитого в суботу поблизу американського атлантичного узбережжя китайського аеростата займе кілька днів, повідомила в неділю газета The New York Times, посилаючись на представників Міноборони США.

"Очікується, що роботи біля узбережжя (штату) Південної Кароліни займуть кілька днів. На місце прибули кораблі ВМФ та берегової охорони. Водолази ВМС намагаються витягти уламки китайської повітряної кулі-шпигуна", - пише газета.

За наявними даними, пошукові роботи ведуться за шість миль (приблизно 9,7 км) від узбережжя штату Південна Кароліна, де американські винищувачі збили китайський аеростат. Його уламки впали у прибережному районі, де глибина становить лише близько 15,5 метрів.

Нині там працюють американські водолази. Незабаром після того, як аеростат був збитий, до місця події прибули корабель ВМС, а також було відправлено інші кораблі ВМС та берегової охорони, повідомив представник Міноборони США.

Представник оборонного відомства також зазначив, щойно всі уламки буде зібрано, Пентагон передасть їх для вивчення різним федеральним розвідувальним та правоохоронним органам, зазначило видання.

При цьому американські військові вважають, що повітряна куля не могла принести великої користі Китаю, коли пролітала над штатом Монтана, де розташовані шахтні пускові установки стратегічних міжконтинентальних балістичних ракет Minuteman III, а також іншими військовими об'єктами. На їхню думку, Китай може отримувати таку ж кількість розвідданих із супутників-шпигунів.

У суботу президент США Джо Байден повідомив про успішне перехоплення китайського аеростату біля атлантичного узбережжя США, який протягом кількох днів здійснював проліт через усю територію країни з північного заходу на південний схід.

Аеростат був збитий під час операції американських винищувачів п'ятого покоління F-22, які піднялися з авіабази Ленглі у штаті Вірджинія.

За даними Пентагону, китайський аеростат було помічено ще 28 січня. Він пролетів над Аляскою та заходом Канади, перед тим як знову увійти до повітряного простору США на північному заході країни.

Тим часом Пекін заявив протест Вашингтону через те, що США збили над своєю територією китайський аеростат. Пекін зазначає, що китайська сторона неодноразово інформувала американську про те, що аеростат є цивільним об'єктом і потрапив до Сполучених Штатів через форс-мажорні обставини.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

Зеленський підтримав реконструкцію міськлікарні №2 Кривого Рогу для лікування поранених військових

У Дніпрі завершено рятувальну операцію після ракетного удару РФ

Зеленський ввів у дію рішення РНБО, що забороняє військовим грати в азартні ігри в Інтернеті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА