21:16 05.02.2023

Зеленський оголосив про санкції проти атомної галузі Росії

2 хв читати
Зеленський оголосив про санкції проти атомної галузі Росії

Президент України Володимир Зеленський оголосив про введення в дію рішення Ради національної безпеки та оборони щодо санкцій проти атомної галузі Росії.

"Сьогодні є ще один санкційний крок нашої держави проти держави-терориста. Уведено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони щодо санкцій проти атомної галузі Росії. І це не останнє рішення щодо цієї їхньої галузі", - сказав він у відеозверненні в неділю.

"Сенс наших кроків також у тому, щоб підтримати зусилля наших дипломатів по розширенню глобальних санкцій на цю частину російської машини агресії. Росія – це єдина держава у світі, яка дозволяє своїм військовим обстрілювати атомні станції та використовувати АЕС як прикриття для обстрілів. Російські ракети неодноразово йшли за траєкторіями над ядерними об’єктами України. Також держава-терорист використовує атомну галузь як один з елементів зовнішньої експансії для тиску на інші держави, для створення відповідних загроз суверенітету інших держав", - сказав президент.

За його словами, "достатньо причин, щоб і атомна галузь Росії була під глобальними санкціями. І ми працюємо над цим із нашими партнерами".

Загалом в указі перелічено 200 компаній. Серед них "РОСАТОМ" та ще 199 компаній атомної галузі. Зокрема, Акціонерне товариство "Експлуатуюча організація Запорізької АЕС" (Joint-Stock Company "Zaporozhye NPP Operating Organization"). Відомості згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб Російської Федерації: основний державний реєстраційний номер – 1227700626350, ідентифікаційний номер платника податків – 9721179921. Місцезнаходження юридичної особи: Російська Федерація, 109507, м. Москва, вул. Ферганська, буд. 25, корп.1, пов. 10, прим. 1009.

Також фігурує Федеральне державне унітарне підприємство "Запорізька АЕС" (Federal State Unitary Enterprise "Zaporozhye NPP"). Відомості згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб Російської Федерації: основний державний реєстраційний номер – 1227700644270, ідентифікаційний номер платника податків – 7743394421. Місцезнаходження юридичної особи: Російська Федерація, 125438, м. Москва, шосе Пакгаузне, буд. 19

Крім того, у списку присутні Акціонерне товариство "Атомбудекспорт", Акціонерне товариство "Русатом Енерго Інтернешнл" (управління зарубіжними проєктами), Акціонерне товариство "Атоменергопроєкт" (генпідрядник та проєктувальник АЕС) та інші.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА