20:27 31.01.2023

Громадський контроль над закупівлями Міноборони харчування буде повернуто - Резніков

2 хв читати
Громадський контроль над закупівлями Міноборони харчування буде повернуто - Резніков

Громадський контроль за закупівлями Міноборони речового майна, паливно-мастильних матеріалів та харчування з урахуванням обмежень воєнного стану буде повернуто.

Як повідомив міністр оборони України Олексій Резніков у фейсбуці, міністерство підтримало відповідні рекомендації народних депутатів за підсумками засідань профільних парламентських комітетів.

Він зазначив, що за підсумками спільної наради Міноборони, Мінекономіки, СБУ та ДБР, що відбулася під головуванням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, вирішено створити спільну робочу групу щодо зміни системи харчування військовослужбовців.

За словами міністра, він уже дав відповідні доручення: здійснити аналіз цін та процесу їх формування; зменшити термін договору з постачальниками; розробити нові підходи, які передбачатимуть механізми прозорості та підзвітності, переходу до меню (раціонів) зі збереження продуктового розмаїття, публікації цін тощо.

"Ми застосуємо ці інструменти для підвищення прозорості закупівель не тільки для харчування, а й для речового майна, ПММ. Зараз проводимо перевірку цін по всій номенклатурі. Я буду особисто контролювати виконання цього плану і доповідати громадянському суспільству про прогрес і результати", - заявив Резніков.

Окрім того, він повідомив, що в міністерстві запроваджено внутрішнє правило звіряння всіх цін під час укладання контрактів із реєстром Мінекономіки та ринковими цінами.

Міністр додав, що на сайті Міноборони (згодом, коли буде створено таку можливість – і на Prozorro) за фактом укладеного контракту буде оприлюднено номер і дату укладання (для ідентифікації), ціну за одиницю, посилання на публічні технічні умови закупівлі.

За словами Резнікова, він скерував понад 20 запрошень до різних організацій, що спеціалізуються на антикорупційній діяльності, окремих представників ЗМІ, які здійснюють розслідування, та експертів з оборонних реформ із пропозицією провести спільну зустріч та обговорити необхідні кроки.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА