13:01 14.01.2023

Керівник ОП Єрмак представить українську формулу миру на ВЕФ у Давосі

2 хв читати
Керівник ОП Єрмак представить українську формулу миру на ВЕФ у Давосі

Програма щорічного Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ) в Давосі, що стартує в понеділок, містить кілька заходів стосовно України, зокрема, в четвер, 19 січня, керівник Офісу президента Андрій Єрмак протягом 45 хвилин представлятиме українську формула миру.

Раніше, у вівторок, перший віцепрем'єр Юлія Свириденко, глава НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов, президент ЄБРР Оділь Рено-Бассо і глава МЗС Фінляндії віллі Скіннарі проведуть дискусію "Україна: що далі?".

Крім того, у вівторок ще дві сесії будуть присвячені обговоренню другого року війни в Європі і захисту континенту. У них візьмуть участь президенти Польщі Анджей Дуда, Литви Гітанас Науседа, Молдови Мая Санду, Фінляндії Санна Марін, Словаччини Едуард Гегер, Північної Македонії Стево Пендаровський, лідер демократичних сил Білорусі Світлана Тихановська, а під вечір Генрі Кіссінджер поговорить про історичні погляди на війну.

Цього ж дня в рамках Форуму відбудуться спеціальні виступи президента Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн, Федерального канцлера Німеччини Олафа Шольца, прем'єра Іспанії Педро Санчеса.

У середу Фарід Закарія з CNN обговорить зі Свириденком, Дудою, генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, віцепрем'єром Канади Христею Фріланд і директором Національної розвідки США Евріл Гейнс відновлення безпеки і миру.

На полях ВЕФ в Давосі з 16 до 19 січня також працюватиме зі своєю дискусійною програмою "Український дім", співорганізаторами якого виступили Western NIS Enterprise Fund, Фонд Віктора Пінчука та Horizon Capital, і проєкт Ukraine is You Фонд Віктора Пінчука і PinchukArtCentre.

Крім того Фонд Віктора Пінчука 19 січня проведе дискусію під час традиційного "українського сніданку".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

За добу на лінії фронту відбулося 71 бойове зіткнення

Через ворожий обстріл у Дніпропетровській області поранено троє людей

Голову Броварської райадміністрації, який вчинив резонансну ДТП, звільнено з посади

Росіяни продовжили завдавати ударів по південних регіонах України, є загиблі та постраждалі

Росіянам вдалося прорватися і закріпитися в частині Очеретиного - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА