18:04 13.01.2023

Київ отримав ще 10 автобусів від Риги як допомогу

2 хв читати
Київ отримав ще 10 автобусів від Риги як допомогу

 Київ отримав ще 10 міських автобусів із Латвії як допомогу, повідомляється на сайті мера Києва Віталія Кличка в п'ятницю.

"Міжнародні партнери продовжують підтримувати українську столицю. На початку січня цього року ми отримали від фінського міста Тампере три пасажирські автобуси. А сьогодні ще 10 сучасних міських автобусів від наших латвійських партнерів. Кілька днів тому, 10 січня, вони виїхали з Риги і сьогодні вранці прибули до Києва. Також в автобусах – гуманітарна допомога, яку зібрали громадяни Латвії для українців, – генератори, ковдри, продукти харчування", – сказав Кличко.

Як зазначено в повідомленні, загалом Рига з початку широкомасштабної агресії РФ передала українській столиці вже 21 сучасний міський автобус.

Наприкінці квітня минулого року нинішній голова сейму Латвії Едвардс Смілтенс, а тоді віцемер Риги вже приїжджав до столиці України і передавав від Риги 11 автобусів та гуманітарну допомогу.

"Через постійні атаки російського агресора і його спроби залишити столицю та Україну без електрики маємо дефіцит електроенергії. У зв'язку з цим сьогодні на всіх тролейбусних і переважній більшості трамвайних маршрутів столиці працюють автобуси. Тож отримані сьогодні автобуси є важливим внеском у забезпечення роботи наземного громадського транспорту Києва", – зазначив Кличко, подякувавши латвійським партнерам.

З березня 2022 року Київ отримав як допомогу від партнерів понад 40 сучасних карет швидкої допомоги, 36 пожежних автомобілів (2 із них у грудні відправили до Харкова) та вже 72 автобуси: 21 автобус з Риги, 3 із фінського Тампере та 48 від кількох німецьких міст. У повідомленні наголошується, що всі отримані раніше автобуси вже працюють на маршрутах української столиці: на 11 постійних, а також на 3 трамвайних і 5 тролейбусних, де тимчасово замінюють електротранспорт.

Після церемонії передачі автобусів мер Києва Віталій Кличко провів зустріч із латвійською делегацією, де сторони обговорили подальшу підтримку Києва та України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА