17:17 28.12.2022

Наша єдність має бути такою самою міцною, як наші воїни – Зеленський у зверненні до Ради

2 хв читати
Наша єдність має бути такою самою міцною, як наші воїни – Зеленський у зверненні до Ради

Президент України Володимир Зеленський, виступаючи у середу у Верховній Раді з посланням "Про основи внутрішньої та зовнішньої політики", заявив, що єдність українців має бути такою самою, як і серед українських воїнів.

Як наголосив глава держави, завдяки єдності українського народу українці досягли того, у що майже ніхто у світі не вірив, окрім самих громадян України. "Ми всі – у цій залі, в Україні, у нашому народі. Пункт перший – єдність. Маємо берегти її, попри будь-які особисті емоції та інтереси. Єдність – це те, що дозволяє нам зараз зміцнювати суспільство, зміцнювати нашу державу і змінювати негативні тенденції нашої багатовікової історії", - заявив Зеленський.

Він зазначив, що чим сильнішою буде єдність українців, тим швидше настане перемога.

За його словами, у цій єдності усі мають бути рівними. "Ніхто на фронті не зрозуміє тих, хто маючи будь-яку політичну вагу чи владну позицію, буде намагатись повернутися до старого життя. До життя до 24 лютого. Якщо хтось спробує зіграти проти незалежності України – чи політичної, чи економічної, чи духовної незалежності, – наша держава буде відповідати миттєво і жорстко", - сказав глава держави.

"Не існує в світі такого золота для хрестів чи будь-чого ще, яке могло би перекрити моральну іржу від звʼязків з державою-терористом. Якщо хтось з політичного класу України думає, ніби коли він спускається на лижах із гори, то цим мотивує солдатів підніматись з окопів і йти у наступ, – це ознака божевілля, і таких в політиці не буде", - додав президент.

Зеленський також звернувся з проханням до всіх українців "залишити вдома особисті амбіції та працювати на захист нашого спільного дому". "Працювати разом з державою і так, як потрібно для захисту свободи і наших людей. Коли триває така війна – не час для особистої політичної партизанщини десь тут у тилу, у медіа чи тим більше у столицях держав, які нам допомагають. Будь ласка, сприймайте мої слова максимально серйозно. Україна йде до перемоги, про яку мріяли покоління наших людей. Те, чого не досягли раніше, – буде у нас", - сказав він.

"І це можливо завдяки тому, що вперше за кілька століть маємо одночасно загальнонаціональну єдність, свою власну функціонуючу державу і максимальне єднання світу заради підтримки України. Ми не дамо нікому "відкотити" це до старих часів. Люди не дадуть. Світ не дасть. Наша єдність має бути такою ж міцною, як наші воїни", - резюмував Зеленський.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог стягує додаткові війська в напрямку Часова Яру та Іванівського - ОСУВ "Хортиця"

У Харкові троє постраждалих унаслідок ворожого удару по підприємству - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по Одеському району, відомо про трьох поранених, пошкоджено цивільну інфраструктуру - ОВА

У Харкові сильна пожежа на підприємстві через ворожий удар - мер

Окупанти вдарили по цивільній інфраструктурі Харкова, є постраждалі - Синєгубов

Помічника Джемілєва затримано в аеропорту Кишинева - Чубаров

Розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання доступу держави до стратегічної інформації про проєктування АЕС – Міненерго

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА