12:06 08.12.2022

СБУ вживає контррозвідувальних заходів на трьох об'єктах УПЦ (МП) у Житомирській області

1 хв читати
СБУ вживає контррозвідувальних заходів на трьох об'єктах УПЦ (МП) у Житомирській області

У Коростені на Житомирщині співробітники Служби безпеки України вживають у четвер контррозвідувальних заходів на території монастирів та скиту, повідомляє обласне управління СБУ.

"У Житомирській області тривають безпекові (контррозвідувальні) заходи СБУ на об’єктах Української православної церкви. Цього разу заходи проводяться у Коростенському районі на території та у приміщеннях Чоповицького Афонської ікони Божої матері жіночого ставропігійного монастиря, Казанської ікони Божої матері чоловічого монастиря Овруцько-Коростенської єпархії, Скиту цього монастиря на честь преподобного Сілуана Афонського", - йдеться у повідомленні УСБУ у Житомирській області на сторінці у фейсбуці у четвер.

За інформацією СБУ, заходи проводять співробітники СБУ спільно з Національною поліцією та Національною гвардією за безпосередньої участі представників церкви.

"Їхня мета – виявлення та протидія підривній діяльності російських спеціальних служб у релігійному середовищі нашої держави. Враховуючи повномасштабну військову агресію Російської Федерації проти України, дані заходи проводяться Службою безпеки у тому числі для унеможливлення використання афілійованих із центрами впливу в РФ релігійних громад в якості осередку "русского міра" та убезпечення населення від можливих провокацій і терористичних актів", - наголошується в повідомленні.

У СБУ наголошують, що спільно з представниками релігійних організацій правоохоронці здійснюють огляд території та приміщень для виявлення осіб, причетних до протиправної діяльності та предметів, заборонених до обігу на території нашої держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

На фронті за добу відбулося 95 бойових зіткнень

Війська РФ за добу завдали п’яти ракетних і 69 авіаударів, вночі знищено 23 із 24 ударних дронів, які атакували Україну

У Фінляндії перешкоди GPS посилилися, коли почалися атаки українських БПЛА на енергетичну інфраструктуру РФ

5 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Держустанови та політичні партії Польщі зазнали нападу російських хакерів - ЗМІ

Переговори між Ізраїлем і ХАМАС у Каїрі займуть ще кілька днів - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА