09:42 16.11.2022

Лідери НАТО та G7 на полях саміту G20 на Балі заявили, що засуджують "варварські ракетні удари" РФ по Україні та пропонують Польщі допомогу у розслідуванні вибухів

1 хв читати

Лідери НАТО та G7, які беруть участь у саміті G20 на Балі, заявляють, що засуджують "варварські ракетні удари" Росії по українських містах та пропонують підтримку у розслідуванні вибухів у Польщі.

Текст заяви поширено у середу пресслужбою Європейської ради.

"Лідери Канади, Європейської ради, Європейської комісії, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Нідерландів, Іспанії, Сполученого Королівства та Сполучених Штатів зустрілися на полях саміту G20 на Балі й оприлюднили таке твердження: "Ми засуджуємо варварські ракетні удари, скоєні Росією у вівторок по українських містах та цивільній інфраструктурі. Ми обговорювали вибух, який стався у східній частині Польщі неподалік кордону з Україною. Ми пропонуємо нашу повну підтримку та допомогу у поточному розслідуванні в Польщі. Ми згодні залишатися на зв'язку, щоб визначити відповідні подальші кроки під час розслідування", - йдеться у заяві.

Вони також знову заявили про свою незмінну підтримку України та українського народу перед російською агресією, а також про "постійну готовність притягувати Росію до відповіді за її зухвалі напади на українські громади, навіть попри те, що зустрічається G20, щоб впоратися з більш ширшими наслідками агресії". "Ми всі висловлюємо співчуття сім'ям загиблих у Польщі та Україні", - наголошується у заяві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА