06:49 14.11.2022

Голови МЗС країн ЄС обговорять війну в Україні та ухвалять антиіранські санкції

2 хв читати
Голови МЗС країн ЄС обговорять війну в Україні та ухвалять антиіранські санкції

Рада ЄС із закордонних справ обговорить у понеділок у Брюсселі розвиток війни в Україні, проте санкції проти РФ цього разу не ухвалюватиме, повідомив журналістам високопоставлений європейський чиновник.

"Над новими санкціями проти Росії йде робота. Вони будуть готові до кінця року", - сказав співрозмовник представників ЗМІ, знайомлячи їх наприкінці минулого тижня на умовах анонімності з порядком денним наради голів МЗС Євросоюзу.

Він також зазначив, що в Брюсселі відомо про повідомлення, які нібито стосуються планів поставок російській стороні іранських балістичних ракет, і в ЄС намагаються отримати власну інформацію про реальний стан справ. "Це викликає занепокоєння, і якщо ми матимемо підтвердження, то відреагуємо ухваленням санкцій", - заявив функціонер ЄС.

Джерело підтвердило, що на цьому засіданні будуть ухвалені чергові санкції "проти певних осіб та організацій у зв'язку із ситуацією в Ірані", що склалася на тлі протестного руху після загибелі затриманої поліцією моралі молодої іранської жінки Махси Аміні.

Міністри закордонних справ обговорять "можливі елементи оновленого підходу" до регіону африканських Великих озер (Східна Африка), який є, як сказано в матеріалах до засідання Ради ЄС, "геостратегічною гарячою точкою, яка потенційно здатна стати двигуном розвитку на всьому африканському континенті". Йтиметься про можливості "інвестування в стабілізацію та в економічну інтеграцію".

Голови МЗС обміняються думками щодо Західних Балкан напередодні саміту ЄС-Західні Балкани 6 грудня в Тирані. Вони обговорять, зокрема, узгодження політики західнобалканських партнерів ЄС із зовнішньополітичним курсом Євросоюзу, допомогу Брюсселя цим країнам у цій сфері та поточну енергетичну кризу.

Міністри також мають намір розглянути вплив на регіон подій в Україні. Буде приділено увагу поточній напруженості у відносинах між Сербією та Косово.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА