19:04 07.11.2022

Ціни новобуду економкласу в Києві зросли на 8%, до 33,9 тис. грн/кв. м

2 хв читати
Ціни новобуду економкласу в Києві зросли на 8%, до 33,9 тис. грн/кв. м

Кількість активних будівельних майданчиків у столиці збільшилася до 185 у жовтні, водночас зростання цін уповільнилося, найбільше подорожчав економклас, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" засновник M4U Володимир Даниленко.

За даними M4U, у жовтні відбувалися роботи на 185 будівельних майданчиках столиці, що на 6,9% більше, ніж у вересні, і на 26,3% менше, ніж до повномасштабного вторгнення країни-агресора Росії.

Зростання вартості квадратного метра в споруджуваних об'єктах Києва у вересні становило лише 1,7%, середня ціна - 60 477 грн/кв. м.

Проте аналітики M4U відзначають зміну тренду: якщо раніше найбільшу динаміку цін показували комфорт- та бізнескласи, то в жовтні найвищий показник – в економкласі, де квадратний метр у середньому подорожчав на 8%, до 33 882 грн. Водночас середня вартість комфорткласу зросла лише на 2,7%, а бізнескласу навіть знизилася – на 0,5%. Квадратний метр у новобудовах еліткласу зріс у ціні на 2,5%.

"Така ситуація не типова для ринку нерухомості Києва останніх років, але цілком закономірна. Нові атаки на Київ та проблеми з енергетичною інфраструктурою скорочують і без того низький попит. Девелопери намагаються стримувати зростання цін і пропонувати своїм клієнтам привабливі умови купівлі. Водночас собівартість будівництва продовжує зростати. В економкласі - найнижча маржинальність, тому девелопери змушені підвищувати ціни, щоб покрити зростання собівартості", - повідомив Даниленко.

За даними M4U, найбільша кількість пропозицій квартир зосереджена в ціновому діапазоні 26–48 тис. грн/кв. м. У цьому сегменті переважають пропозиції комфортукласу. Найбільше об'єктів, які будують і продають, як і раніше, розташовано в Голосіївському (28 ЖК), Печерському (27 ЖК) та Шевченківському (26 ЖК) районах Києва.

Створена у лютому 2020 року українська proptech-компанія M4U спеціалізується на розробленні та впровадженні комплексних інтелектуальних рішень у сфері девелопменту нерухомості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА