07:20 22.10.2022

РБ ООН: Передача Іраном Росії дронів – порушення резолюції 2231

1 хв читати
РБ ООН: Передача Іраном Росії дронів – порушення резолюції 2231

Постачання Ірану безпілотників серії Mohajer та Shahed є порушенням резолюції 2231, було заявлено на брифінгу Ради Безпеки ООН з гуманітарної ситуації в Україні.

"(…) Із серпня порушуючи резолюцію 2231 Ради Безпеки ООН — Іран передав Росії безпілотники серії Mohajer і Shahed. Ці БПЛА іранського походження згодом використовувалися в численних нападах на Україну, включно з масованим обстрілом 10 жовтня, внаслідок якого постраждали цивільні особи та цивільна інфраструктура. На додаток до залишків цих БПЛА, що легко впізнаються, виявлених в Україні, існує значна документація, включно з фотографіями та відео, про використання цих БПЛА проти України", - сказано в повідомленні, опублікованому на сайті в ніч на суботу.

Крім цього зазначається, що російські війська "безжально" завдають ударів по цивільній та критичній інфраструктурі, "підриваючи здатність цивільного населення пережити холодні зимові температури".

"ООН має розслідувати будь-які порушення резолюцій Ради Безпеки ООН. І ми не повинні дозволяти Росії чи іншим заважати чи загрожувати ООН у виконанні покладених на неї обов'язків", - наголошується у повідомленні.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА