18:48 20.10.2022

Штайнмаєр хоче відвідати Україну якнайшвидше – президент Швейцарії

1 хв читати
Штайнмаєр хоче відвідати Україну якнайшвидше – президент Швейцарії

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр хоче відвідати Україну якнайшвидше, повідомив президент Швейцарії Ігнаціо Кассіс.

"Він (Штайнмаєр – ІФ-У) мені сказав, що він хоче приїхати якнайшвидше. Якщо навіть його сьогодні немає, то я знаю, що він приїде або наступного тижня, або за місяць. Але я точно знаю, що він дуже хоче приїхати в Україну", - сказав Кассіс на пресконференції за результатами переговорів із президентом України Володимиром Зеленським у Києві у четвер.

За словами президента, раніше планувався його спільний візит до Києва з президентом Німеччини, проте відповідні служби Німеччини рекомендували Штайнмаєру наразі утриматися від поїздки.

"Я також говорив учора з президентом Штайнмаєром. Ми говорили про те, чи можемо ми приїхати разом, але просто варто прийняти той факт, що ми дві різні країни – і географічно, і економічно, і політично. Відповідні служби Німеччини дійшли висновку, що він не може приїхати. Це їхнє рішення. Він дуже хотів приїхати, і ми хотіли б попрацювати разом над усіма цими темами, про які ми говорили з президентом Зеленським", - розповів Кассіс.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА