20:36 23.09.2022

СБУ виявила понад 4 тис. осіб, яких окупанти планують залучити до псевдореферендуму

1 хв читати

СБУ встановила понад 4 тис. осіб, яких агресор планує залучити до псевдореферендуму в окупованих областях України.
"У результаті багатоетапних оперативних дій Служба безпеки спільно з Офісом генерального прокурора встановили особи основних організаторів та учасників підготовки фейкових референдумів на тимчасово окупованих територіях України. Наразі ідентифіковано понад 4 тис. представників ворожих угруповань, зрадників і колаборантів, яких планують залучити до організації незаконних плебісцитів на території Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей", – повідомляє СБУ в телеграмі.
Серед таких осіб – російські силовики, їхні поплічники з утворених окупантами місцевих "МВД", та очільники так званих територіальних виборчих комісій".
Відповідно до перехоплених документів країни-агресора саме підрозділи росгвардії та військової поліції з Росії мають забезпечувати охорону псевдоголосувань. Їм на допомогу направлено колаборантів з окупаційних адміністрацій і приватних охоронних структур, підконтрольних спецслужбам РФ, зазначає СБУ.
Крім того, Служба безпеки зібрала установчі дані на всіх організаторів незаконної діяльності, встановила місця їх перебування та маршрути руху, а також задокументувала злочинні дії.
У рамках кримінальних проваджень, започаткованих слідчими СБУ за ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність), за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України) Кримінального кодексу України тривають комплексні заходи щодо притягнення до відповідальності винних осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА