17:39 20.09.2022

Кремль нервує - чиновник ЄС про "референдуми" і нове законодавство РФ, доречне для воєнного часу

2 хв читати

 У Європейському Союзі вважають, що запровадження Держдумою Росії кримінальної відповідальності, доречнішої під час повномасштабної війни, так само як і проведення на окупованих українських територіях так званих референдумів є ознакою "нервозності" Кремля через провали на фронті.

Питання санкцій для Росії в рамках засідання Генеральної Асамблеї ООН, яке цього тижня відбувається в Нью-Йорку, на порядку денному не стоїть, розповів журналістам через відеозв'язок із Нью-Йорка високопоставлений європейський чиновник.

Він визнав, що наразі не вивчав у деталях це питання, а тому не може коментувати суті цих рішень. "Для мене це означає нервозність у Москві, як я думаю, через відкат на фронті. Що стосується референдуму, то це витає в повітрі вже тижнями, і зрештою вони спробують це зробити, намагаючись досягти хоч якогось успіху, який у будь-якому разі законним не буде. Це те, як я це розумію", - сказав він.

За словами співрозмовника журналістів, Європейський Союз на полях ГА ООН, крім іншого, має намір використати обговорення питань продовольчої безпеки, зокрема, й для того, щоб протистояти російським наративам, які "широко поширені" і де "ми починаємо досягати перемог". У зв'язку з цим він зазначив, що саміт Шанхайської організації співробітництва, який відбувся минулого тижня в Самарканді, "не був великим успіхом для Росії".

Що стосується оголошення можливих санкцій для РФ, як і подальшої військової допомоги для України, високопосадовець повідомив, що ЄС "продовжує співпрацювати зі США, Великою Британією, Японією та іншими". "Я не очікують оголошень тут, у Нью-Йорку, але буде засідання Європейської ради в жовтні, де буде просування з питань і санкцій, і військової підтримки", - додав він.

Як повідомлялося раніше, у понеділок депутати Держдуми одноголосно ухвалили в другому і третьому читаннях законопроєкт, який вводить до Кримінального кодексу такі поняття, як "мобілізація", "воєнний стан" та "воєнний час".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА