12:22 25.08.2022

Тимчасове перемир'я невигідне ні Україні, ні Європі – Подоляк

2 хв читати
Тимчасове перемир'я невигідне ні Україні, ні Європі – Подоляк

Переговорний процес із Росією щодо припинення війни нині невигідний і для України, і для Європи, оскільки будь-яке тимчасове перемир'я означатиме продовження агресії з боку Російської Федерації в майбутньому. На цьому наголосив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк в інтерв'ю німецькому виданню Bild, повідомляє пресслужба Офісу президента.

"Переговорний процес сьогодні зафіксує тимчасове перемир’я у війні, яка не буде завершена. Відповідно, Російська Федерація вважатиме це перемогою й далі претендуватиме на просування своєї експансіоністської політики. Тому перемир’я зараз означатиме лише наступний етап війни через певний час", - зазначив він.

Подоляк також наголосив, що у разі такого неповного завершення війни до України не ризикнуть повертатися багато наших громадян, не прийдуть інвестиції. "Це буде "сіра зона", яка наростає і яка постійно тиснутиме на Європу. Європа буде змушена постійно інвестувати сюди великі кошти, щоб якось підтримувати цю територію в життєздатному стані. Це невигідно Європі у середньостроковій і довгостроковій перспективі", - вважає радник керівника Офісу президента.

На його переконання, Німеччині та іншим країнам ЄС переговорний процес сьогодні невигідний, оскільки це спровокує Росію на зухвалішу поведінку в економічному, політичному, дипломатичному планах.

Подоляк зазначив, що в Україні через війну суттєво знижується якість життя, і в Європі також спостерігатиметься певне погіршення. "Але це плата за таку інтенсивну війну, якої не було з часів Другої світової. І цю війну потрібно правильно закінчити, якщо ви не хочете платити весь час", – наголосив він.

Розпочати розмови про переговори з державою-агресором можна буде лише тоді, коли відбудеться крах останньої надії РФ дотиснути Україну військовим шляхом, переконаний радник керівника Офісу глави держави. "Лише після того, як Росія зрозуміє, що вона більше не зможе вести війну", – підсумував він.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА