16:50 27.07.2022

Словенія передасть Україні обладнання для цивільного розмінування та допоможе у відновленні Харкова - Кулеба

2 хв читати
Словенія передасть Україні обладнання для цивільного розмінування та допоможе у відновленні Харкова - Кулеба

Словенія через механізм цивільного захисту ЄС передасть Україні обладнання, необхідне для цивільного розмінування, та допоможе у відновленні Харкова, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Перед нами стоїть ще один важливий виклик - це розмінування звільнених територій. Сьогодні ми мали предметну розмову про те, як Словенія направить обладнання через механізм цивільного захисту ЄС, необхідне для цивільного розмінування в Україні", - сказав Кулеба на пресконференції з міністром закордонних справ Словенії Танею Файон у Києві у середу.

Він додав, що Словенія продовжить надання гуманітарної допомоги Україні. Кулеба також наголосив, що Словенія візьме активну участь у відновленні України, зокрема, відновленні громадського транспорту в Харкові та Харківського інституту протезування.

"Вже є перші проєкти за лінією міст-побратимів у Харкові. Йдеться про відновлення громадського транспорту, відновлення Харківського інституту протезування. Я переконаний, що харків'яни завжди пам'ятатимуть дружбу та підтримку своїх словенських партнерів", - повідомив міністр.

Крім того, українські та словенські державні органи у сфері кібербезпеки та захисту інформації підписали меморандум про взаєморозуміння.

"Це новий етап кібердіалогу, який дасть змогу обом нашим країнам краще захищатися від атак російських хакерів", - пояснив Кулеба.

У свою чергу міністр закордонних справ Словенії відзначила необхідність того, щоб Європа залишалася єдиною і надалі підтримувала Україну на шляху до європейського майбутнього. "Ми підтримуватимемо вас на цьому шляху", - запевнила міністр.

Файон звернула увагу на те, що Словенія також надаватиме допомогу жертвам війни, допомогу у вигляді продуктів харчування, а також за різними програмами, які вже були створені.

Глава МЗС додала, що обговорюються різні можливості допомоги Словенії Україні за лінією міст та регіонів-побратимів.

"Ми обговорили "план Маршалла", і тут є чимало аспектів, які ми маємо зробити разом, але насамперед ми маємо забезпечити мир і стабільність. І в минулому, і в майбутньому Словенія залишатиметься вашим відданим другом та союзником, і ви можете розраховувати на нашу підтримку", - заявила Файон.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд ухвалив вирок голові компанії "Metalhouse LLC" і його спільнику за співпрацю з бізнесменом Курченком

Росіяни обстріляли п'ять громад у прикордонні, є руйнування й поранені

ДБР викрило групу шахраїв, які виманюють у людей гроші під виглядом співробітників Бюро

У Нью-Йорку чоловік спробував вчинити самоспалення поблизу будівлі суду, де слухають справу Трампа

20 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА