15:22 22.07.2022

Заарештовано додаткові активи Медведчука та Марченко, якими керували з РФ - СБУ

2 хв читати
Заарештовано додаткові активи Медведчука та Марченко, якими керували з РФ - СБУ

Служба безпеки України повідомляє про арешт додаткових активів народного депутата Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко.

"За ініціативи СБУ арештовано додаткові активи Медведчука та Марченко, якими управляли з РФ. Рішенням суду накладено арешт, зокрема на корпоративні права ТОВ зі статутним капіталом 38 млн грн, банківські рахунки на 1,3 млн грн, дві земельні ділянки площею 3 і 5 га, приміщення двох готельних комплексів площею 4,5 та 2,4 тис. квадратних метрів", - ідеться у повідомленні СБУ у п'ятницю в телеграм-каналі.

За даними СБУ, бенефіціарними власниками цих активів є громадянин Росії, а також Медведчук та Марченко.

"Відповідне рішення суду прийняте за матеріалами Служби безпеки, яка документує і викриває схеми легалізації в Україні російських грошей, спрямованих на фінансування антиукраїнської діяльності", - уточнюють в українській спецслужбі.

У повідомленні наголошується, що схема полягала у заведенні коштів із російських банків на зареєстроване в Україні ТОВ, власником якого є громадянин Росії.

"Ці гроші надходили під виглядом потреб на утримання та оплату оренди двох готельних комплексів у Івано-Франківській та Закарпатській областях, котрі через низку українських компаній належать Оксані Марченко", - наголошується в повідомленні.

У СБУ заявляють, що під час досудового розслідування отримано докази, що управління компаніями здійснювали безпосередньо з Росії, встановлено весь список цих російських суб'єктів.

Досудове розслідування за фактом фінансування дій, спрямованих на повалення конституційного ладу та за фактом легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, триває.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА