10:41 15.07.2022

В Україні з 24 лютого прийнято в експлуатацію 385 тисяч кв. м житла – ЛУН

2 хв читати
В Україні з 24 лютого прийнято в експлуатацію 385 тисяч кв. м житла – ЛУН

Згідно з даними порталу новобудов "ЛУН", з 24 лютого забудовники 39 новобудов України отримали сертифікати про введення в експлуатацію своїх черг, загалом це 385 тис. кв. м житла, повідомили у пресслужбі вебресурсу агентству "Інтерфакс-Україна".

"Рекордсменом стала Київська область, де шість житлових комплексів збудували для інвесторів 97,9 тис. кв. м житла", - повідомив маркетинг-директор "ЛУН" Денис Суділковський.

За даними "ЛУН", на другому місці за активністю будівництва Львівська область, п'ять комплексів у самому Львові та три в області, загалом 88,9 тис. кв. м. В Одеській області введено в експлуатацію три житлові комплекси загальною площею 29,8 тис. кв. м.

"Кількість інвестиційних угод на первинному ринку все ще відчутно нижча за довоєнну навіть у "безпечних" регіонах. Однак забудовники намагаються повертатися до завершення будівництва своїх об'єктів у всіх областях, де поки що немає бойових дій", - прокоментував маркетинг-директор.

Він також нагадав, що держава нещодавно спростила деякі процедури у галузі будівництва нового житла.

Як повідомлялося, з 12 липня, згідно з постановою Кабінету Міністрів №722, на весь період воєнного стану та ще три місяці після цього дозволено вводити в експлуатацію будинки без виконання частини оздоблення фасадних робіт і благоустрою.

"Отже, отримати ключі від нового житла інвестори зможуть раніше, а саджати дерева, ставити лавки та дитячі майданчики забудовник буде вже паралельно з ремонтами мешканців", - зазначив Суділковський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА