12:20 13.07.2022

ДБР відкрило справу у зв'язку з фейком про нібито знищення бюро матеріалів резонансних справ

2 хв читати
ДБР відкрило справу у зв'язку з фейком про нібито знищення бюро матеріалів резонансних справ

Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило про відкриття кримінального провадження за фактом втручання в роботу правоохоронного органу після появи в інформаційному просторі повідомлень про нібито знищення бюро матеріалів суспільно резонансних кримінальних проваджень.

"Під час російської військової агресії проти України деякі діячі займаються розхитуванням ситуації в країні та поширюють недостовірну інформацію... Оскільки такі дії можуть містити ознаки кримінального правопорушення, слідчі ДБР, за матеріалами Управління внутрішнього контролю, відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 343 КК України (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу, судового експерта, працівника державної виконавчої служби, приватного виконавця)", - повідомляється на сайті бюро в середу.

При цьому в ДБР наголосили, що всі кримінальні провадження, зокрема й резонансні (щодо підписання "Харківських угод", розгону Майдану, "вугільної справи" тощо), розслідуються і будуть передані до суду в установлені терміни. Знищення зазнали деякі носії іншої інформації, що перебували під грифом "таємно".

"На початку гарячої фази війни Росії проти України Державне бюро розслідувань, як і інші правоохоронні органи, знищило лише ті окремі матеріальні носії секретної інформації, щодо яких були відповідні законодавчі вимоги, регламентовані "Порядком організації та забезпечення режиму секретності в державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях"… Ці правомірні дії ДБР жодним чином не впливають на якість і повноту розслідування будь-яких кримінальних проваджень", - наголосили у відомстві.

У ДБР заявили, що звинувачення на їхню адресу в нібито безпідставному знищенні важливих матеріалів, що ускладнюють подальше розслідування резонансних справ, не відповідає дійсності. "Мета таких повідомлень - дискредитувати Бюро в умовах воєнного часу та розбалансувати усю правоохоронну систему, а також вивести з-під відповідальності окремих чиновників та високопосадовців, що вчинили незаконні дії чи бездіяльність", - резюмували в бюро.

Як повідомлялося, в ДБР заявили про недостовірність інформації, що з'явилася в деяких ЗМІ, про знищення відомством матеріалів резонансних кримінальних проваджень іще 8 липня, назвавши її "відверто маніпулятивною". В ДБР також зазначили, що деякі провадження, про знищення яких з'явилася інформація, за останні три місяці передано до суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА