07:49 09.06.2022

Групі з восьми осіб заочно оголошено про підозру у держзраді за створення окупаційної "тимчасової цивільної адміністрації Харківської області"

2 хв читати
Групі з восьми осіб заочно оголошено про підозру у держзраді за створення окупаційної "тимчасової цивільної адміністрації Харківської області"

Слідчі СВ УСБУ у Харківській області під процесуальним керівництвом облпрокуратури заочно повідомили про підозру у держзраді (ч.2 ст.111 КК України) групі з 8 осіб, зокрема й міському голові Куп'янська Геннадію Мацегорі.

Як повідомляє пресслужба Харківської облпрокуратури, за даними досудового слідства, 3 червня у Куп'янську підозрювані підписали протокол про створення проросійської окупаційної адміністрації під назвою "тимчасова цивільна адміністрація Харківської області" та обрання її керівника.

"За результатами проведення так званого засідання очолив проросійський орган уже підозрюваний за фактами держзради та колабораційної діяльності ексзаступник начальника Дергачівського райуправління міліції (Віталій Ганчев – ІФ)", - йдеться в повідомленні.

Щодо Ганчева та Мацегори, а також ще двох учасників засідання Максима Губіна та Владислава Соколова це вже друге повідомлення про підозру. Раніше їм оголошували про підозру в держзраді та колабораційній діяльності. Мацегора з початку окупації Куп'янська російськими військами підтримав загарбників та продовжує їх підтримувати. Ганчев надавав допомогу учасникам військових формувань РФ у пошуку у смт Козача Лопань учасників АТО/ООС, місцевих волонтерів та активістів, а також налагодив забезпечення російських військовослужбовців спецтехнікою для будівництва блокпостів. Перебуваючи у Козачій Лопані, він добровільно обійняв посаду "глави тимчасової адміністрації" на території, захопленій російськими військами. Соколов добровільно обійняв посаду "глави тимчасової адміністрації" після окупації Ізюма, а Губін - також добровільно обійняв посаду "тво глави тимчасової адміністрації звільненої території" Козачої Лопані після окупації селища ЗС РФ, сприяв перепідключенню комунальних комунікацій до комунікаційних ліній. підприємства тощо.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА