11:50 06.06.2022

Кабмін включив до реєстру два індустріальних парки у Київській та Закарпатській областях

2 хв читати
Кабмін включив до реєстру два індустріальних парки у Київській та Закарпатській областях

Кабінет Міністрів України схвалив включення до Реєстру індустріальних (промислових) парків два парки - "Л-Таун Парк" (Київська область) та "Марамуреш" (Солотвинська селищна рада, Закарпатська область), повідомив народний депутат Дмитро Кисилевський.

"Два парки включені до Реєстру вперше за новою процедурою - рішенням уряду. В умовах воєнного стану індустріальні парки створюють умови не лише для появи абсолютно нових підприємств, а й для релокації цілих заводів із областей, охоплених бойовими діями", - написав нардеп у фейсбуці.

Він уточнив, що процедура ухвалення рішення про включення до реєстру не Міністерством економіки (як раніше), а Кабміном передбачена змінами до закону "Про індустріальні парки", які набрали чинності восени минулого року.

Кисилевський нагадав, що новий закон дав можливість державного фінансування будівництва інфраструктури та компенсації керуючим компаніям та учасникам ІП витрат на підключення та приєднання до електромереж.

Також передбачається можливість компенсації учасникам ІП відсоткових ставок за кредитами.

"Найближчим часом очікуємо ухвалення ВР ще двох законів - із податковими та митними стимулами", - зазначив нардеп.

Відповідно до розміщеної на сайті Солотвинської селищної ради Закарпатської області (ініціатора створення парку) презентації ІП "Марамуреш", розмір її земельної ділянки становить 33 га, орієнтовна площа промислових та інших об'єктів - 205 тис. кв. м.

Планова спеціалізація - деревообробка, виготовлення меблів, машинобудування, високоточне приладобудування, логістика та склади.

Орієнтовна кількість працівників - понад 2 тис. осіб. Концепція парку розроблена повністю за рахунок місцевого бюджету. Відповідно до неї, орієнтовна сума інвестицій у створення ІП - 2,83 млрд грн, зокрема в облаштування інфраструктури - 352 млн грн.

Ініціатором створення ІП "Л-Таун Парк" виступила Глухівська територіальна громада Фастівського району Київської області.

Станом на кінець 2021 року до Реєстру індустріальних парків було включено 53 індустріальних парки, у 25 обрано керівників компаній, у восьми - залучено учасників (загалом 15 учасників). Цього року з Реєстру виключено ІП "Олександрія".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сили оборони України не підривали міст через канал Сіверський Донець-Донбас

Армія РФ завдала авіаудару по Костянтинівці, поранено чотирьох людей

Зеленський вручив нагороди воїнам-піхотинцям

Унаслідок обстрілу дронами-камікадзе в Нікополі пошкоджена лінія електропередач, люди не постраждали - Дніпропетровська ОВА

Україна вже отримала партію ракет для ЗРК Patriot - Міноборони Іспанії

МЗС Франції спростувало інформацію про те, що в Україну було відправлено французькі війська

Польща продовжить абонплату за надані термінали Starlink - віцепрем'єр Федоров

Парламент Естонії запропонував Естонській православній церкві порвати з Московським патріархатом

Пожежа на "Хімрезерві" не призвела до погіршення якості повітря - голова Кіровоградської ОВА

Зеленський: Президент Литви підтвердив свою участь у Саміті миру у Швейцарії та висловив готовність активно сприяти участі інших країн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА