07:24 23.05.2022

Від початку широкомасштабної агресії РФ харківські рятувальники витягли з-під завалів будівель понад 150 тіл загиблих

2 хв читати
Від початку широкомасштабної агресії РФ харківські рятувальники витягли з-під завалів будівель понад 150 тіл загиблих

Від початку широкомасштабного вторгнення РФ в Україну рятувальники Харківського гарнізону ДСНС повністю розібрали завали на 98 об'єктах, зруйнованих в результаті ворожого обстрілу.

"У Харкові нашими підрозділами розібрано повністю 98 локацій, на яких є завали. На жаль, з-під завалів вилучено понад 150 тіл загиблих. Під час оперативно-рятувальних робіт нашими підрозділами було врятовано понад 250 осіб", - сказав в ефірі національного телемарафону заступник начальника ГУ ДСНС у Харківській області Анатолій Торяник.

За його словами, найбільш масованих обстрілів в Харкові зазнавали Північна Салтівка, П'ятихатки, селище Жуковського, Рогань і Горизонт - райони, розташовані ближче до лінії зіткнення, до яких ворог міг дістатися артилерією.

Він повідомив також, що під час виконання загинули 5 людей (2 рятувальники, які приїхали гасити пожежу, що виникла через обстріл і потрапили під повторний обстріл, а також 3 сапери), 7 саперів було поранено.

За словами Торяника, у перші дні після початку широкомасштабного російського вторгнення сапери відпрацьовували по 100-120 заявок на день. За неповні 3 місяці вони здійснили загалом понад 4 тис. виїздів та знешкодили близько 3 тисяч вибухонебезпечних предметів.

"На сьогодні у нас понад 2 тисячі заявок знайдених вибухонебезпечних предметів, які знаходяться на вулицях у будинках, - просто фізично наші (піротехніки - ІФ) не встигають виїхати і все це ліквідувати", - сказав Торяник.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА