12:15 17.05.2022

Після стабілізації стану евакуйованих важкопоранених з "Азовсталі" їх обміняють на російських військовополонених, гуманітарна операція триває - Верещук

2 хв читати

Учора евакуювали 52 важкопоранених українських військовослужбовців з "Азовсталі" в Маріуполі, після стабілізації їхнього стану їх обміняють на російських військовополонених, повідомила віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

"Азовсталь": гуманітарна операція триває. В інтересах збереження життів учора було евакуйовано 52 важкопоранених наших військовослужбовців. Після стабілізації їхнього стану ми їх обміняємо на російських військовополонених", - написала вона в телеграм-каналі.

Міністр наголосила, що триває робота над наступними етапами гуманітарної операції.

"Дасть Бог, все буде добре", - додала вона.

Раніше, увечері в понеділок, командир "Азова" Денис Прокопенко у записаному відеозверненні з "Азовсталі" заявив, що "з метою збереження життів весь Маріупольський гарнізон виконує затверджене рішення вищого військового командування і сподівається на підтримку українського народу".

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила у відеозверненні в ніч на вівторок, що з "Азовсталі" евакуювали 53 поранених у Новоазовськ та ще 211 людей доставили через гуманітарний коридор до Оленівки.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що є надія, що вдасться зберегти життя захисників Маріуполя.

"Щодо ситуації в Маріуполі: завдяки діям ЗСУ, розвідки, перемовної групи, Міжнародного комітету Червоного Хреста та ООН ми маємо надію, що вдасться зберегти життя наших хлопців. Серед них є важкопоранені. Їм надається допомога. Хочу підкреслити: українські герої потрібні Україні живими. Це наш принцип", - заявив Зеленський у відеозверненні у ніч на вівторок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА