14:18 16.05.2022

РФ готує масштабну підробку письмових "свідчень" від жителів Маріуполя про нібито руйнування міста українською армією – радник мера

2 хв читати
РФ готує масштабну підробку письмових "свідчень" від жителів Маріуполя про нібито руйнування міста українською армією – радник мера

Російські окупанти готують масштабну підробку письмових "свідчень" від жителів Маріуполя про нібито руйнування міста Збройними силами України, повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

"Росія в Маріуполі готує найбільшу підробку "свідчень свідків" про те, що Маріуполь було знищено українськими військовими. Свідчення будуть підготовлені власноруч жителями Маріуполя, які залишились у місті, в письмовій формі", - написав Андрющенко в телеграмі в понеділок.

Він зазначив, що для проведення такої операції російські окупанти оголосили початок реєстрації на компенсацію за знищене житло та/або втрату члена сім'ї. За житло – 500 тис. рублів (орієнтовно близько $6 тис.), за загиблого члена сім'ї – 3 млн рублів (орієнтовно $33 тис.).

"Реєстрацію заяв на компенсацію здійснюють у приміщенні школи №9. Однак при поданні власноруч складеної письмової заяви маріупольці мають обов’язково зазначити, що майно "знищили українські військові", а близьких "убила українська армія". В разі відсутності/відмови такої позначки окупанти повідомляють, що ніякої компенсації надано не буде. З урахуванням психологічного тиску та стану інформаційної блокади маріупольці в надії подають заяви з відповідними примітками", - йдеться в повідомленні.

За словами Андрющенка, завдяки цьому Росія отримує десятки тисяч власноруч складених письмових "свідчень" про "звірства української армії", які можуть використовуватися для впливу на міжнародну думку, зокрема з широким розголосом через пропагандистські медіаканали, що продовжують свою діяльність на території країн ЄС.

"У реальності здійснення такої компенсації неможливе. Лише на виконання цих обіцянок маріупольцям Росія має витратити щонайменше $2,5 млрд, що в поточному стані економіки Росії неможливо", - підсумував Андрющенко.

Джерело: https://t.me/andriyshTime/916

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА