15:17 28.04.2022

Генпрокурор: Встановлено причетність 10 військовослужбовців РФ до тортур мирних людей у Бучі

2 хв читати
Генпрокурор: Встановлено причетність 10 військовослужбовців РФ до тортур мирних людей у Бучі

Українська прокуратура встановила причетність перших 10 військовослужбовців 64-ї окремої мотострілецької бригади сухопутних військ РФ до тортур мирних жителів у Бучі Київської області, повідомила генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

"Звірства в Бучі - викрито 10 військовослужбовців Росії, причетних до тортур мирних жителів. Їхню 64-ту окрему мотострілецьку бригаду сухопутних військ із Росії Путін відзначив присвоєнням почесного звання "гвардійської". Подяка від президента за "масовий героїзм", а мовою цивілізованого світу, за воєнні злочини - це доказ того, що звірства у Бучі були завданням зверху, з яким вони впоралися. А головне - спільної відповідальності головнокомандувача за дії солдат", - написала Венедіктова на своїй сторінці у фейсбуці у четвер.

Генпрокурор оприлюднила список із 10 військовослужбовців, причетність яких до жорстокого поводження з цивільним населенням та інших порушень законів та звичаїв війни вже встановлено, Бучанська окружна прокуратура висунула цим російським військовослужбовцям підозру.

За словами генпрокурора, у списку підозрюваних: молодший сержант В’ячеслав Лаврентьєв, рядовий Григорій Наришкін, рядовий Василь Князєв, єфрейтор Семен Мальцев, рядовий Сергій Пєскарьов, рядовий Альберт Раднаєв, єфрейтор Михайло Кашин, єфрейтор Андрій Бізяєв, єфрейтор Дмитро Сергієнко, сержант Нікіта Акімов.

"У досить короткі терміни слідством встановлено, що під час окупації Бучі вони захоплювали в заручники беззбройних цивільних, морили їх голодом і спрагою, тримали їх на колінах із зв’язаними хомутами руками та заліпленими очима, знущались і били. В хід ішли кулаки і приклади. У людей вибивали інформацію про розташування ЗСУ та тероборони, декого взагалі катували безпричинно. Російські військовослужбовці погрожували потерпілим вбивством і навіть імітували страту своїх бранців, стріляючи у їхньому напрямку", - розповіла генпрокурор.

Також, за її інформацією, є докази причетності цих російських військових до мародерства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА