19:36 23.04.2022

У тимчасово окупованій Боровій загарбники складають списки нелояльних, є випадки мародерства – селищна рада

2 хв читати

У тимчасово окупованій Борівській громаді (Харківська обл.) загарбники складають "чорні списки" громадян, нелояльних до окупаційної влади.

"Вчора (22 квітня - ІФ) такі масові перевірки окупанти провели в одному із сіл Заоскілля. У домоволодіннях проводили обшуки, деяких змушували роздягатися та перевіряли на тілі наявність слідів користування зброєю та націоналістичних татуювань, розпитували про відсутніх родичів і сусідів", - повідомляється на сторінці Борівської селищної ради у фейсбуці.

На території громади є випадки мародерства.

"У Боровій були зламані деякі гаражі, відомо про викрадення автомобіля "Москвич". У Піско-Радьківську окупанти пограбували місцевий магазин і щонайменше одне приватне домоволодіння", - йдеться в повідомленні.

Вже тиждень на значній частині території громади немає електрики, а через відсутність електрики немає водопостачання.

"У Боровій відбувається підвезення питної води, заготовленої селищною радою ще до окупації, обсягом 25 тонн. Також жителі ходять за водою до колодязів. В одному із сіл неподалік Борової воду підкачують за допомогою помпи", - йдеться у повідомленні.

У деяких населених пунктах на південь від Борової вже 10 днів немає газу через відключення газопроводів через обстріл.

На території всієї громади немає мобільного зв'язку та інтернету.

У селищній раді просять тих, кому вдається вийти на зв'язок з рідними, які живуть на окупованій території, застерегти їх від відвідування великодніх богослужінь та цвинтарів.

"Російські та сепаратистські пропагандистські ЗМІ поширюють інформацію, що в Україні готуються обстріли православних храмів у Великодню ніч. За рішенням Харківської обласної військової адміністрації та керівників церков області, Великодні нічні богослужіння в Харківській області не будуть проводитися. Таке рішення було схвалено з метою гарантування безпеки під час Великодня. Просимо всіх, хто періодично виходить на зв'язок із рідними, застерегти їх від відвідування Великодніх богослужінь та цвинтарів, оскільки саме цей привід окупанти можуть використати для провокацій і терактів", - пояснюють у селищній раді.

Людей також просять уникати передавати свої паспортні дані окупантам та колаборантам.

"Ці персональні дані згодом можуть бути використані як для примусового вивезення у трудові та фільтраційні табори на територію т.зв. "ДНР", "ЛНР", Росії, так і для примусової мобілізації чоловіків або організації псевдореферендумів", - зазначають у селищній раді.

Сільськогосподарські підприємства громади не можуть проводити посівну кампанію через пошкодження окупантами сільськогосподарської техніки, загрози обстрілів та мінування територій. Складна ситуація і в тваринницьких господарствах: окупанти не допускають робітників господарства до виконання своїх обов'язків у повному обсязі. Корови дояться лише частково і нерегулярно, належного догляду за ними не здійснюється.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по шести населених пунктах Запорізької області

Дев'ятеро людей постраждали в результаті ворожої атаки "шахедів" Одеси

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА