07:46 14.04.2022

Глави Світового банку, МВФ, СОТ та СПП закликають до термінових узгоджених дій щодо гарантування продовольчої безпеки

2 хв читати
Глави Світового банку, МВФ, СОТ та СПП закликають до термінових узгоджених дій щодо гарантування продовольчої безпеки

Глави Групи Світового банку, Міжнародного валютного фонду (МВФ), Світової продовольчої програми (СПП) Організації Об'єднаних Націй та Світової організації торгівлі (СОТ) увечері в середу виступили із закликом вжити термінових заходів щодо гарантування продовольчої безпеки.

"Пропоновані заходи щодо надання допомоги вразливим країнам містять організацію екстрених поставок продовольства та виділення фінансової підтримки домашнім господарствам та країнам, забезпечення безперешкодної торгівлі, інвестиції у стійке виробництво продовольства та безпеку у плані харчування", - наголошується в документі.

Президент СБ Девід Малпасс, директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва, виконавчий директор ВПП Девід Біслі і гендиректор СОТ Нгозі Оконжо-Івейла напередодні весняних нарад МВФ і СБ, що стартують 18 квітня, закликають міжнародне співтовариство підтримати вразливі країни за допомогою надання грантів грантів на покриття екстрених потреб у фінансуванні.

"Світ трясуть кризи, що посилюють одна одну. Наслідки війни в Україні посилюють вплив пандемії COVID-19, що триває вже третій рік, при цьому зміна клімату і посилення вразливості і конфліктів завдають довготривалої шкоди людям у всьому світі. Різке підвищення цін на товари першої необхідності посилюють тиск на домашні господарства в усьому світі та занурюють ще мільйони людей у злидні", – заявили вони.

Керівники організацій наголосили, що найбільшу загрозу зазнають найбідніші країни, в яких значну частку споживання становлять імпортні продукти харчування, але рівень вразливості швидко підвищується і в країнах із середніми доходами, де проживає більша частина бідного населення світу.

Оцінки Світового банку попереджають, що при кожному збільшенні цін на продовольство на один процентний пункт 10 млн людей у світі впадають у крайню бідність.

"Зростання цін на продовольство посилюється різким збільшенням вартості природного газу, одного з основних інгредієнтів азотних добрив. Сплеск цін на добрива у поєднанні зі значним скороченням світової пропозиції має значні наслідки для виробництва продуктів харчування у більшості країн, включно з основними виробниками та експортерами, які сильно залежать від імпорту добрив", – додали глави міжнародних організацій.

На їхню думку, збільшення цін на продовольство та шоки пропозиції можуть підвищити соціальну напруженість у багатьох постраждалих країнах, особливо в тих, які вже перебувають у вразливому стані чи постраждали від конфлікту.

"Ми закликаємо міжнародну спільноту терміново надати підтримку вразливим країнам за допомогою скоординованих дій, які включають надання екстрених поставок продовольства, фінансову допомогу, збільшення сільськогосподарського виробництва та вільну торгівлю", – наголошується у заяві.

Його автори мають намір об'єднати свій досвід та фінансування з метою розширення заходів підтримки економічної політики та фінансової підтримки з тим, щоб надати допомогу вразливим країнам та домашнім господарствам, а також збільшити внутрішнє виробництво сільськогосподарської продукції у постраждалих країнах та її постачання до цих країн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА