19:23 18.03.2022

В ОБСЄ засуджують бомбардування Маріуполя російською армією і насильство, що триває, проти цивільного населення в Україні

2 хв читати
В ОБСЄ засуджують бомбардування Маріуполя російською армією і насильство, що триває, проти цивільного населення в Україні

Чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау та генеральний секретар Хельга Марія Шмід рішуче засудили продовження насильства з боку російських збройних сил щодо цивільного населення на всій території України, включно з нещодавнім обстрілом театру, в якому переховувалися сотні цивільних осіб у Маріуполі, повідомляє пресслужба ОБСЄ в п'ятницю.

"Ми рішуче засуджуємо цей обурливий акт, який, схоже, був навмисно спрямований на будівлю, яка чітко позначена як місце, де ховаються цивільні особи, включно з дітьми", - сказав міністр Рау.

За його словами, незважаючи на повідомлення про те, що більшість тих, хто шукав притулку в театрі вижили, ця атака - лише "останнє у жахливій облозі, в результаті якої цивільні особи позбавлені продуктів харчування, води, медикаментів та електрики, і наражаються на постійний ризик смерті".

"Ці навмисні та нелюдські атаки на райони проживання цивільного населення мають бути припинені - у Маріуполі, Ірпені, Харкові, Миколаєві, Сумах, Києві та за їх межами", - сказала генеральний секретар Шмід.

Вона зазначила, що це "кричуще насилля, і його наслідки призводять до величезних людських втрат і збитків для цивільної інфраструктури, які продовжують зростати". "Це має припинитися - я не можу не наголосити на цьому особливо ще раз", - наголосила Шмід.

Голова та генсек ОБСЄ також вітали ухвалу Міжнародного суду ООН від 16 березня 2022 року, в якій суд ухвалив рішення про тимчасові заходи, зокрема про те, щоб Російська Федерація негайно зупинила свої військові дії в Україні.

"Ця ухвала Міжнародного суду підкріплює, що агресія має бути припинена негайно. Генеральний секретар і я неодноразово закликали до негайного припинення військових дій з моменту початку нападу Росії на Україну, і ми знову твердо заявляємо: цьому треба покласти край", - підсумував Рау.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА