07:54 15.03.2022

Мінцифри, FTX та Everstake запустили сайт зі збору криптодопомоги для України

2 хв читати

Міністерство цифрової трансформації України, криптовалютна біржа FTX та український децентралізований стейкінг-провайдер в індустрії блокчейнів Everstake запуcтили веб-сайт Aid For Ukraine для збору коштів від криптоспільноти для військових та гуманітарних потреб.

"Це перший випадок криптовалютної біржі, яка надає канал для пожертвувань криптовалюти державній фінансовій установі", – зазначається у повідомленні ініціаторів.

Згідно з ним, будь-який охочий може вибрати бажану суму в обраних криптовалютах для пожертвування, підключити гаманець і підтвердити транзакцію в тому самому зручному інтерфейсі.

Процес збирання коштів буде відстежуватись в режимі реального часу на вебсайті. Загальна сума пожертвувань буде сумована та попередньо виражена в доларах США за курсом Coingecko.

Вебсайт також дозволяє додавати в ініціативу більше криптовалют завдяки участі Everstake, найбільшого постачальника децентралізованих ставок у галузі, зазначається в релізі. Поки що користувачі можуть робити пожертвування на чинні гаманці Мінцифри у BTC, ETH, USDT (TRC-20), DOT, SOL, DOGE та XMR. Ініціатива також додала ICX, EOS та NEO.

"Свобода завжди була основою криптоспільноти. Це та сама фундаментальна цінність, за яку зараз бореться Україна, і криптоспільнота висловила сильне бажання допомогти Україні одразу після початку цієї жахливої війни", - наводяться в повідомленні слова генерального директора Everstake Сергія Васильчука.

"Фонд ICON приєднується до зусиль світової спільноти, пожертвувавши $1 млн на допомогу українському народу. Я сподіваюся, що наші технології та спільнота можуть зробити невеликий внесок у цей скрутний час", – заявив засновник ICON Мін Кім.

Aid For Ukraine співпрацює з криптовалютною біржею FTX, яка конвертує отримані криптовалютні кошти у фіатну валюту та надсилає пожертвування до Національного банку України. Раніше цього місяця FTX вже конвертувала SOL на суму $1 млн і перевела їх до НБУ.

Як зазначається в релізі, криптоспільнота вже пожертвувала Україні понад $80 млн, з яких понад $50 млн надійшло на офіційні рахунки Мінцифри.

"Обсяг краудфандингу криптовалюти для нашої країни вже найбільший в історії. Ми очікуємо, що колекція NFT дасть наступний поштовх процесу збору криптовалюти. Велика подяка криптоспільноті за цю безпрецедентну підтримку України та її захист принципів демократії та свободи перед війною, яку веде Російська Федерація", – заявив заступник міністра цифрової трансформації України з розвитку ІТ-галузі Олександр Борняков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

Канада виділить понад $55 млн на зміцнення української ППО

Українська авіація завдала за добу ударів по 17 місцях скупчення окупантів

Окупанти за добу завдали шість ракетних і 67 авіаударів по Україні, обстріляли близько 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА