06:20 12.03.2022

Україна планує обнулити акциз на пальне та знизити ПДВ на його ввезення до 7%

1 хв читати

Україна планує обнулити акциз на бензин, дизельне паливо та скраплений газ, а також знизити ПДВ на ввезення до країни моторного палива до 7%.

Відповідно до ініційованого 11 березня 2022 року Кабінетом Міністрів України законопроекту №7137, відповідні зміни до Податкового кодексу пропонується встановити на період до останнього числа місяця, в якому буде скасовано (зупинено) воєнний стан, запроваджений після вторгнення РФ.

Реалізація законопроєкту дасть змогу забезпечити населення країни паливом без збільшення ринкових цін, зазначають у КМУ.

Крім того, Кабінет Міністрів України збільшив логістичні та інші витрати при розрахунку середньої вартості бензину та дизельного палива, на підставі якої встановлюється гранична ціна для продажу через мережу АЗС.

Відповідно до постанови КМУ №249 від 11 березня 2022 року, якщо раніше логістичні та інші витрати під час розрахунку становили з $27/тонна, то тепер витрати на логістику збільшено до $50 за тонну. Також запроваджено інші витрати, передбачені у зовнішньоекономічному договорі, на суму $150/тонна.

Як зазначається у постанові, вона набуде чинності після ухвалення зазначеного вище закону.

Раніше директор консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн зазначав, що нова логістика постачання палива стала набагато витратнішою, ніж з Росії та Білорусі, і для наповнення ринку паливом необхідно знизити оподаткування на його ввезення та оновити формулу держрегулювання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА