14:30 03.03.2022

Україна потребує протитанкового та зенітного озброєння, а також посилення санкційного тиску Заходу на РФ в умовах війни – глава ОП

2 хв читати

Україна потребує протитанкового та зенітного озброєння, а також посилення санкційного тиску Заходу на РФ в умовах війни, заявив глава Офісу президента України Андрій Єрмак у колонці для американського видання The New York Times.

За його словами, українці довели, що здатні ефективно давати відсіч силам вторгнення РФ, зокрема завдяки використанню наданої західними союзниками зброї та їхнім санкціям проти російської економіки.

"Але цього недостатньо. Нам потрібно більше – і, будь ласка, перестаньте говорити нам, що військова допомога йде. На кону – не менше ніж наша і ваша свобода… Нам зараз потрібна протитанкова й зенітна зброя та інші боєприпаси, які доставляють нашим хоробрим воїнам. Ми закликаємо Захід запровадити заборонену для польотів зону над Україною", – наводить слова Єрмака пресслужба президента.

"Ми розуміємо, що це буде серйозною ескалацією війни і що це може привести НАТО до прямого конфлікту з Росією. Але ми твердо віримо, що Росія не зупиниться лише на Україні, що все одно потенційно може втягнути НАТО в цей конфлікт. Заборонена для польотів зона принаймні змусить Путіна взяти паузу", - додав він.

Глава Офісу президента також заявив, що на тлі наближення колони російських військ та техніки до Києва необхідно посилити санкційний тиск проти РФ.

"Ми вітаємо скоординовані заходи, але потрібно більше. Кожен російський банк, а не лише кілька окремих, має бути відключений від банківської системи SWIFT, і кожен російський олігарх має опинитися під санкціями. Ми також закликаємо до повного ембарго на російську нафту та весь російський експорт до Сполучених Штатів і Європи. Ці заходи не обійдуться без втрат для світової економіки, але альтернатива набагато гірша", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА