19:12 21.02.2022

Омбудсмен Денісова закликала госпіталізувати Саакашвілі

1 хв читати
Омбудсмен Денісова закликала госпіталізувати Саакашвілі

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова закликала грузинську владу до невідкладної госпіталізації експрезидента України, ексглави Одеської обласної державної адміністрації Міхеіла Саакашвілі, який зараз перебуває в ув'язненні.

"Вимагаю негайно помістити Міхеіла Саакашвілі до лікарні, яка облаштована для надання екстрених реанімаційних заходів та відповідає стандартам медичної допомоги пацієнтам з урахуванням усіх рекомендацій консиліуму лікарів", - написала Денісова в Telegram у понеділок.

Саакашвілі прибув до Грузії 29 вересня 2021 року, 1 жовтня його затримали в Тбілісі та відправили до в'язниці у місті Руставі, де експрезидент оголосив голодування. 8 листопада його без погодження з родичами та адвокатами перевели із в'язниці до тюремної лікарні у Тбілісі. 20 листопада Саакашвілі відправили до військового шпиталю в місті Горі, де він припинив голодування, проте 21 лютого 2022 року відновив його на знак протесту проти відмови влади забезпечити йому повноцінне медичне лікування у в'язниці.

У Грузії Саакашвілі проходить у кількох кримінальних справах. Своє затримання Саакашвілі вважає незаконним, а обвинувачення на його адресу сфальшованими.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

Ми побачили зрушення в питанні розблокування допомоги від США - Шмигаль

У Дніпрі суботу оголошено днем жалоби за загиблими

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА