12:38 08.02.2022

РФ намагається дестабілізувати ситуацію в Україні погрозою сили, але не її застосуванням

1 хв читати
РФ намагається дестабілізувати ситуацію в Україні погрозою сили, але не її застосуванням

РФ не демонструє жодних зусиль щодо деескалації ситуації та продовжує спроби дестабілізації ситуації в Україні погрозою застосування сили, зазначив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Ситуація з безпекою залишається загалом незмінною. Ми не бачимо жодного відведення з боку РФ військ від кордонів України, не бачимо наразі жодних зусиль Росії щодо деескалації. Ми бачимо, що наразі базовий сценарій Росії полягає у спробах дестабілізувати внутрішню ситуацію в Україні з використанням погрози силою, але ще не самої збройної сили", - сказав Кулеба на спільній пресконференції з міністрами закордонних справ Австрії, Чехії та Словаччини у Києві у вівторок.

Міністр наголосив, що Україна готується до будь-яких сценаріїв.

"Надзвичайно важливо, що ми маємо підтримку наших друзів та партнерів, зокрема, з Чехії, Австрії, Словаччини, у дипломатичному стримуванні РФ. Я дуже вдячний за заяви про майбутні санкції ЄС, це все заходи стримування РФ. Також ми вдячні за підтримку та зміцнення української оборони. Це також заходи стримування Росії, тому що найкраще стримування Росії - це сильна Україна", - додав Кулеба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА