13:29 03.02.2022

На Луганщині затримали бойовика, який обстрілював позиції ЗСУ у районі Станиці Луганської з гранатомета

1 хв читати
На Луганщині затримали бойовика, який обстрілював позиції ЗСУ у районі Станиці Луганської з гранатомета

Контррозвідники Служби безпеки України під час слідчо-оперативних дій у Луганській області затримали бойовика, який обстрілював позиції сил української армії з автоматичного гранатомета АГС-17, повідомляє пресслужба СБУ у четвер.

"Затриманим є мешканець Лисичанська, якого раніше вже притягали до кримінальної відповідальності. У січні 2015 року він добровільно приєднався до угруповань бойовиків. Там зловмисник отримав зброю та військову форму російського зразка", - йдеться у повідомленні.

У ньому уточнюється, що після курсу вогневої підготовки його призначили гранатометником одного з незаконних збройних формувань ОРДЛО, яке брало активну участь у бойових діях проти українських військ у районі Станиці Луганської.

"Згодом зловмисник втік із лав бойовиків через конфлікт із ватажками, які знущалися зі своїх підлеглих і "вибивали" з них гроші, і довго переховувався від правосуддя", - наголошують у спецслужбі.

Там зазначають, що наразі затриманому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання судом запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Крім того, перевіряється інформація про причетність зловмисника до скоєння інших тяжких та особливо тяжких злочинів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА