10:18 02.02.2022

ДБР: У розпорядженні слідства не було матеріалів, оприлюднених журналістами щодо ДТП за участю нардепа Трухіна

2 хв читати
ДБР: У розпорядженні слідства не було матеріалів, оприлюднених журналістами щодо ДТП за участю нардепа Трухіна

У розпорядженні слідства не було матеріалів, які оприлюднили журналісти щодо ДТП за участю народного депутата Олександра Трухіна, заявляють у Державному бюро розслідувань (ДБР).

"Інформуємо, що матеріалів, оприлюднених журналістами видання "Українська правда", на момент виходу розслідування у розпорядженні слідства не було. Наголосимо, що слідчі ДБР допитували співробітника поліції, відео з особистої камери якого оприлюднили журналісти. На жаль, співробітникам ДБР він не надав інформацію, яку повідомив журналістам", - ідеться в повідомленні бюро, розміщеному на сайті відомства.

У ДБР заявили, що "відео буде витребувано в законному порядку, досліджено та буде надано юридичну оцінку діям, зафіксованим на ньому".

У повідомленні бюро також нагадує, що розслідування ДТП за участю Трухіна триває, ДБР проводить усі необхідні експертизи та інші слідчі дії. "Оскільки камери відеофіксації на ділянці траси, де сталася пригода, на момент ДТП ще не були встановлені, ДБР зверталося до громадян із проханням надати додаткові фото- та відео записи задля прискорення розслідування. На жаль, це звернення не дало очікуваного результату", - інформують у бюро.

ДТП за участю Трухіна сталася на Бориспільській трасі 23 серпня 2021 року. Автомобіль Audi на великій швидкості в'їхав в автомобіль Ford, який, у свою чергу, протаранив автомобіль Daewoo. Постраждали шестеро людей, зокрема двоє дітей.

Деякі ЗМІ після цього повідомили, що за кермом Audi перебував Трухін, проте згодом видалили цю інформацію.

31 серпня Нацполіція повідомила, що справу розслідуватиме Державне бюро розслідувань.

В.о. директора Державного бюро розслідувань Олексій Сухачов заявив, що слідство у справі за фактом ДТП за участю народного депутата Трухіна поки що не отримало інформацію, яка допомогла б встановити, хто був за кермом автомобіля під час інциденту.

26 листопада президент України Володимир Зеленський повідомив, що експертиза щодо участі Трухіна в ДТП стосовно перебування його за кермом автомобіля відбудеться найближчим часом.

1 лютого журналісти видання "Українська правда" оприлюднили відео з камер поліцейських, котрі оформляли ДТП за участю народного депутата Олександра Трухіна (фракція" Слуга народу"), де зафіксовано факт пропонування правоохоронцям хабара в $150 тис. за можливість залишити місце ДТП. На відео Трухін звертається до поліцейського зі словами "давай я тихенько в ліс піду", а потім обіцяє "поговорити" з главою МВС Денисом Монастирським.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Покровськ залишається оперативною метою російських військ, попри відкриття нового фронту на Харківщині - британська розвідка

Лондон передав у дар Україні автомобілі в межах програми Ulez для використання в гуманітарних цілях

Десятеро українських військових пройшли в Нідерландах навчання з обслуговування винищувачів F-16

"Суспільне" розширює виробництво власного контенту на "Першому" і продовжить обмін контентом із усіма учасниками марафону "Єдині новини"

Запобіжний захід для заступника міністра агрополітики Дмитрасевича збережено - Апеляційна палата

Від початку доби відбулося 37 бойових зіткнень, найгарячіша ситуація на покровському напрямку - Генштаб

Ініціатива щодо посилення української ППО вже зібрала майже мільярд євро - МЗС Німеччини

США передали Харкову спецобладнання для відновлення електромереж

В Україні активно розвивається серійне виробництво наземних дронів

Міносвіти розробило рекомендації для вишів і профтехів щодо підготовки до нового 2024/2025 навчального року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА