18:05 12.01.2022

США готові до подальших контактів з РФ, деякі її пропозиції неприйнятні, щодо інших можливий діалог - заступниця держсекретаря Шерман

2 хв читати
США готові до подальших контактів з РФ, деякі її пропозиції неприйнятні, щодо інших можливий діалог - заступниця держсекретаря Шерман

США згодні на подальші контакти з РФ, але деякі з пропозицій Москви є неприйнятними для Вашингтона, щодо інших можливий діалог, заявила в середу перша заступниця державного секретаря США Венді Шерман.

"Ми сказали росіянам: деякі речі, які ви подаєте на розгляд, одразу приречені на провал. Ми не погодимося з тим, що НАТО не може розширюватися далі, ми не погодимося повернутися до 1997 року (до кордонів НАТО 1997 року - ІФ). Ми не погодимося, що все, що є в Європі, має піти з Європи. Але є багато, де ми можемо працювати разом", - сказала Шерман на прес-брифінгу за підсумками засідання Ради НАТО-Росія в Брюсселі в середу.

Зокрема, вона згадала зниження ризику конфліктів і режим контролю над озброєннями. "Ми сказали російській делегації, що готові обговорювати ці ідеї більш докладно в будь-який час", - додала заступниця держсекретаря.

При цьому вона зазначила, що США та їхні союзники по НАТО солідарні у відповіді на деякі основні російські пропозиції, "які просто не мають шансів на успіх". "Разом США і наші союзники по НАТО ясно заявили: ми не зачинимо дверей політики відкритих дверей НАТО - політики, яка завжди була центральною для НАТО як оборонного альянсу", - сказала Шерман.

Вона наголосила, що це є суверенним правом країни - прийти до НАТО і заявити про бажання приєднатися до альянсу.

Заступниця держсекретаря додала, що США готові до нових контактів з РФ.

Вона пообіцяла, що Вашингтон проаналізує контакти з РФ, що відбулися цього тижня. За словами Шерман, США при цьому координуватимуться і ділитимуться висновками з партнерами по НАТО, з ОБСЄ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА