07:37 04.12.2021

Екс-чиновниці в Києві повідомлено про підозру у привласненні понад 500 тис. грн

1 хв читати
Екс-чиновниці в Києві повідомлено про підозру у привласненні понад 500 тис. грн

Слідчі Нацполіції повідомили про підозру екс-начальниці одного з управлінь Святошинської райдержадміністрації Києва у привласненні бюджетних коштів понад 500 тис. грн, повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

"Колишня посадова особа одного з управлінь Святошинської районної у м. Києві державної адміністрації укладала фіктивні договори на закупівлю соціальних послуг для населення, зокрема для людей з інвалідністю", – йдеться у повідомленні на сайті міністерства у п'ятницю.

За інформацією правоохоронців, чиновниця протягом двох років підробляла документи щодо закупівлі РДА соціальних послуг. У МВС уточнили, що йдеться про здійснення соціального супроводу осіб з інвалідністю на соціальному транспорті, вилучення засобів реабілітації у померлих осіб з інвалідністю, послуги діловодства, формування та оформлення номенклатурних справ, логістику внутрішньої документації.

Фіктивні договори укладалися з підставними особами, вони відкривали рахунки в банках та передавали фігурантці доступ до них.

"Фактично роботи із соціальних послуг для населення виконували штатні працівники районної адміністрації. Таким чином, фігурантка привласнила понад 500 тис. грн із державного бюджету", – наголосили у МВС.

Екс-чиновницю підозрюють у скоєнні правопорушень, передбачених ч.4 ст.191 (заволодіння чужим майном, шляхом зловживання особою своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах) та ч.1 ст.366 (складання та видача посадовою особою свідомо підроблених документів) КК України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

У Запорізькій області дрони вдарили по транспортній інфраструктурі, є постраждалі

Ювенальні прокурори: 537 дітей загинули в Україні в результаті збройної агресії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА