07:21 25.11.2021

Сенатори США закликають збільшити постачання летальної зброї Україні

2 хв читати
Сенатори США закликають збільшити постачання летальної зброї Україні

Американські сенатори республіканець Роб Портман та демократ Джин Шахін наполягають на збільшенні постачання летальної зброї до Києва на тлі повідомлень про скупчення російських військ поблизу кордону з Україною.

Портман та Шахін пропонують виділити у 2022 фінансовому році $350 млн Пентагону для надання військової допомоги Україні.

Пропоновані ними поправки до оборонного бюджету збільшують військову допомогу Україні на $100 млн порівняно із сумою, яку запросила адміністрація Джо Байдена.

При цьому з них $125 млн. порівняно з колишніми $75 млн. пропонується виділити на закупівлю "летальних" засобів.

"Я наполегливо закликаю адміністрацію надати подальшу допомогу у формі протиповітряних та протитанкових засобів, які матимуть життєво важливе значення для стримування цієї останньої російської загрози", - йдеться у заяві, опублікованій на офіційному сайті Портмана.

"Ми маємо зробити все можливе, щоб підтримати нашого союзника Україну в цей час", - зазначив він.

"Я наполегливо закликаю сенат проголосувати за поправку, яка збільшує загальний обсяг допомоги Україні та санкціонує вищий відсоток витрат на летальну зброю, яку я пропоную разом із сенатором Джин Шахін до оборонного бюджету на 2022 фінансовий рік", - додав Портман.

Раніше телеканал CNN із посиланням на обізнані джерела повідомляв, що адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість відправлення військових радників та озброєння в Україну через нарощування Росією сил поблизу українського кордону.

У неділю повідомлялося, що керівник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Кирило Буданов стверджує, що Росія зосередила біля кордонів України понад 92 тис. військовослужбовців і готується до нападу наприкінці січня або на початку лютого 2022 року, при цьому оцінки термінів цієї атаки у розвідок США та України майже збігаються.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА