19:38 21.11.2021

Президент Естонії ознайомився з роботою резервістів із встановлення загороджень на кордоні з РФ

2 хв читати
Президент Естонії ознайомився з роботою резервістів із встановлення загороджень на кордоні з РФ

Президент Естонії Алар Каріс ознайомився з роботою резервістів національної оборони країни щодо встановлення загороджень на кордоні з РФ.

"Наразі на кордоні Естонії спокійно, але ми готові до більш тривожних часів, до різних небезпечних ситуацій. Поточні навчання ще більше зміцнили цю готовність і конкретизували співпрацю", - сказав Каріс у неділю на зустрічі з резервістами.

Уряд Естонії 17 листопада оголосив раптові навчання "Шип 2021" резервістів Сил національної оборони у зв'язку з подіями на кордоні ЄС та Білорусі та закликав близько 1 тис. 700 осіб. Їх головним завданням стане зведення тимчасових загороджень з колючого дроту на кордоні з РФ на південному та північному сході країни загальною довжиною 40 км на 10 ділянках, де, на думку естонської сторони, ймовірність незаконного перетину є найвищою.

Наразі на естонському боці облаштовано близько 25 км кордону, ведуться роботи на наступній ділянці завдовжки 39,5 км. З урахуванням 40 км тимчасових загороджень, які мають бути зведені під час зборів-навчань, загальна протяжність загороджень становитиме понад 100 км.

Загальна довжина естонсько-російської прикордонної лінії становить 338 км, з яких 76 км проходять річкою Нарва і 127 км Чудським озером. Сухопутний кордон довжиною в 135 км проходить переважно важкопрохідною місцевістю і в лісових районах, де природа сама служить природним заслоном для порушників, і тому реально побудувати необхідно прикордонну інфраструктуру протягом 115 км.

Згідно з раніше затвердженим планом, будівництво кордону з Росією має бути завершено до 2026 року.

Сухопутну ділянку передбачається забезпечити високотехнологічним обладнанням, встановити електронну охоронну систему. На кордоні використовуватимуться безпілотники, будь-який перетин фіксуватиметься сенсорами. Крім того, буде завершено будівництво паркану заввишки 2,5 метри протягом 90 км.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА