07:21 06.11.2021

Глава ЦРУ вирушив до Москви, щоб визначити наміри Росії щодо України

2 хв читати
Глава ЦРУ вирушив до Москви, щоб визначити наміри Росії щодо України

Метою візиту директора ЦРУ Вільяма Бернса до Москви було розібратися в намірах Росії щодо України і попередити про увагу, яку Вашингтон приділяє переміщенням російський військ біля українського кордону, повідомив телеканал CNN.

"Президент Джо Байден на початку цього тижня направив директору ЦРУ Вільяма Бернса до Москви, щоб попередити Кремль про те, що США уважно стежать за нарощуванням російських військ поблизу кордону з Україною, і спробувати визначити мотиви дій Росії", - йдеться у повідомленні телеканалу з посиланням на власні джерела.

У ньому стверджується, що "США дедалі більше стурбовані нерегулярним переміщенням російських військ і техніки поблизу північного кордону з Україною".

CNN зазначає, що "адміністрація Байдена в останні дні активізувала свої зусилля щодо деескалації напруження, що зростає, у відносинах між Москвою і Києвом".

Шеф ЦРУ висловив побоювання США щодо того, що Росія "близька до того", щоб використовувати експорт газу як важіль тиску в той час, як Україна та інші європейські країни, за прогнозами, можуть узимку зіткнутися з енергетичною кризою.

Прес-секретар Пентагону Джон Кірбі заявив у п'ятницю: "Ми продовжуємо спостерігати за незвичайною активністю російських військових поблизу кордону з Україною. Ми продовжуємо консультуватися із союзниками та партнерами на цю тему", - сказав він.

"Я не можу говорити про наміри Росії, я не можу вдаватися до деталей оцінок розвідки, але я зазначу, що будь-які дії Росії, спрямовані на ескалацію чи агресію, серйозно турбуватимуть США", - додав Кірбі.

Конгресмени-республіканці Майк Роджерс і Майк Тернер закликали президента США Джо Байдена розширити постачання зброї Україні та нарощувати військову присутність у Чорному морі, повідомило видання Defense News.

У листі до президента законодавці зазначили, що ці заходи необхідні для запобігання загрозі "нового вторгнення з боку російських військ".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові сильна пожежа на підприємстві через ворожий удар - мер

Окупанти вдарили по цивільній інфраструктурі Харкова, є постраждалі - Синєгубов

Помічника Джемілєва затримано в аеропорту Кишинева - Чубаров

Розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання доступу держави до стратегічної інформації про проєктування АЕС – Міненерго

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА