12:22 23.10.2021

Правоохоронці повідомили про підозру двом особам за фактом спроби підпалу будинку заступника голови ОПУ

2 хв читати
Правоохоронці повідомили про підозру двом особам за фактом спроби підпалу будинку заступника голови ОПУ

За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури Києва двом особам, причетним до спроби підпалу будинку заступника голови Офісу президента України Ігоря Жовкви, повідомлено про підозру.

"Згідно з матеріалами слідства, один із підозрюваних, 20-річний житель столиці, отримав через месенджер Telegram замовлення на підпал зазначеного будинку. За виконання замовлення підозрюваному, за його словами, пообіцяли заплатити $7 тис. До скоєння злочину чоловік залучив свого знайомого - 25-річного жителя Черкаської області, якому пообіцяв як винагороду віддати частину цієї суми", - повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури.

Встановлено, що зловмисники приготували три пляшки з "коктейлем Молотова" і в ніч на 22 жовтня 2021 р. прибули на місце скоєння злочину в Дарницькому районі столиці.

Спочатку вони нанесли фарбою на паркані цього будинку образливі написи, після чого - доки один із чоловіків спостерігав за обстановкою, другий - підпалив пляшку та кинув її через паркан на територію будинку.

"Під час спроби підпалити другу пляшку зловмисника помітили сторонні особи, він намагався втекти, проте за гарячими слідами його затримали правоохоронці. Згодом правоохоронці затримали і його спільника", - додали в прокуратурі.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу. Обставини кримінального злочину, а також інші особи, які до нього причетні, встановлюються.

Як повідомлялося, приблизно о 4:00 22 жовтня в Дарницькому районі Києва оперативники Нацполіції та СБУ затримали чоловіка, який кинув пляшку з легкозаймистою сумішшю у двір будинку заступника голови Офісу президента України, відповідального за напрям європейської інтеграції.

Зловмисник затриманий у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Встановлено, що зловмисник - 25-річний чоловік без постійного місця роботи та проживання, він родом із селища Косарі, Кам'янського району Черкаської області, повідомили у відділі комунікації поліції Києва.

Прес-секретар президента України Сергій Никифоров заявив, що в Офісі президента України сподіваються на швидке встановлення замовників і можливих мотивів нападу на будинок заступника керівника Офісу президента Ігоря Жовкви, а також притягнення винних до відповідальності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

Ворожий комплекс спостереження "Муром-М" вразили ударні БПЛА в селищі Бєлгородської області

Окупанти за добу завдали два ракетних і 58 авіаударів по Україні, обстріляли понад 120 населених пунктів

Українська авіація завдала за добу ударів по 9 місцях скупчення окупантів

На фронті за добу було 106 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 31 атаку окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА