11:44 15.10.2021

Україна засуджує проведення Росією перепису населення в Криму - МЗС

2 хв читати
Україна засуджує проведення Росією перепису населення в Криму - МЗС

У Міністерстві закордонних справ України засуджують проведення Росією перепису населення на території окупованого Криму і заявляють про своє право застосування реторсій, повідомила прес-служба МЗС.

"Україна засуджує проведення Російською Федерацією всеросійського перепису населення на території тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим та м. Севастополь. Проведення перепису на тимчасово окупованій території є недружнім актом щодо нашої держави, і ми залишаємо за собою право застосування реторсій", - наголосили в дипломатичному відомстві.

У МЗС зазначили, що такі дії РФ спрямовані проти державного суверенітету й територіальної цілісності України і є продовженням спроб легітимізувати спробу анексії Криму, поширення на його територію дію російського законодавства.

"Наголошуємо, що, відповідно до положень резолюції Генасамблеї ООН 68/262, так званий референдум в АР Крим та м. Севастополь, проведений російською окупаційною адміністрацією 16 березня 2014 року, не має юридичної сили і не може стати підставою для будь-якої зміни статусу Кримського півострова, у тому числі слугувати підставою для відображення результатів перепису населення в окупованому Криму як частини загальноросійського перепису", - наголосили в дипвідомстві.

Крім того, зазначено, що учасники міжнародної "Кримської платформи" у Спільній декларації вкотре підтвердили невизнання будь-якої зміни статусу АР Крим та Севастополя і готові рішуче протидіяти будь-яким одностороннім спробам змінити міжнародний порядок, заснований на верховенстві права.

Водночас у МЗС України зазначили, що основою для оцінки ситуації в Криму може бути тільки неупереджений та об'єктивний моніторинг із боку міжнародних організацій, а також правозахисних неурядових організацій.

"Закликаємо міжнародне співтовариство засудити проведення Росією всеросійського перепису населення на тимчасово окупованій території України, не визнавати і не використовувати його результати", - резюмували в прес-службі міністерства.

Джерело: https://mfa.gov.ua/news/zayava-mzs-ukrayini-shchodo-provedennya-rosijskoyu-federaciyeyu-perepisu-naselennya-na-timchasovo-okupovanij-teritoriyi-ar-krim-ta-m-sevastopol

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА