17:47 07.10.2021

Кличко представив концепцію транспортної та паркувальної політики Києва

2 хв читати
Кличко представив концепцію транспортної та паркувальної політики Києва

Лідер політичної партії "УДАР", мер Києва Віталій Кличко у четвер презентував концепцію транспортної та паркувальної політики міста, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

За словами Кличка, наразі триває робота над першою чергою системи перехоплюючих паркінгів у столиці - 12 майданчиків для майже 3,5 тисячі авто. П'ять таких паркінгів уже працюють.

"Ми створюємо перехоплюючі паркінги, щоб люди користувалися громадським транспортом. Уже триває робота над першою чергою - 12 паркінгів на майже 3,5 тисячі авто. Насамперед ми облаштовуємо їх на в'їздах до міста. Вже працюють п'ять таких паркінгів: на Видубичах, Академмістечку, Червоному Хуторі, на проспекті Глушкова, на Сирці", - зазначив столичний мер.

Він уточнив, що місто шукає і "заохочує" інвесторів для будівництва паркінгів. Також розробляються проекти на паркінги на вул. Володимирській, на Володимирському проїзді, Європейській площі та біля Олександрівської лікарні.

"На зведення останнього вже триває інвестиційний конкурс", - уточнив Кличко.

Він зазначив, що місто продовжить будівництво паркінгів - підземних і багаторівневих наземних.

"Збудували підземний паркінг біля Велотреку. Сьогодні там усі паркомісця зайняті і вдень, і вночі. Багаторівневим паркінгом біля зоопарку на 435 паркомісць у вихідні користуються близько 1000 автомобілів на день. Навпроти, разом із бізнесом, ми облаштували ще великий зручний відкритий паркінг. Отже, ми звільнили вулицю Зоологічну, де не можна було проїхати, і смугу громадського транспорту на проспекті Перемоги. Також біля парків і зон відпочинку, які ми капітально ремонтуємо, ми облаштовуємо паркінги для відвідувачів. А будівництво багаторівневих і підземних паркінгів - це той досвід, який ми плануємо втілити в усьому місті", - заявив міський голова.

Він зазначив, що в рамках концепції транспортної та паркувальної політики міста також планують облаштувати ще 50 кілометрів смуг громадського транспорту з параметрами, які унеможливлять рух автомобілів у цих зонах, встановити кондиціонери в салонах громадського транспорту, зобов'язати надавати детальну інформацію про перевізника та водія з його фото в салоні, забезпечити електронне та друковане табло з розкладом руху транспорту на кожній зупинці Києва (максимальна похибка в розкладі - 2 хвилини), а також облаштувати в столиці ще 100 кілометрів велодоріжок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА