14:13 30.09.2021

Кличко звільнив керівника "Інституту Генплану Києва"

2 хв читати
Кличко звільнив керівника "Інституту Генплану Києва"

Мер Києва Віталій Кличко звільнив керівника КО "Інститут Генплану Києва" Сергія Броневицького через затягування подання проекту Генерального плану на обговорення громадськості й розгляд Київрадою, а також доручив якнайшвидше доопрацювати документ і підготувати його до громадських слухань.

"Сергію Петровичу, я вже не вперше чую про якісь проблеми, зобов’язання. Я пам’ятаю, як у 2019 році ви публічно обіцяли якнайшвидшу підготовку проекту Генерального плану до громадських слухань і обговорення... Уже завершується 2021 рік. І знову чуємо обіцянки, що ось-ось проект Генплану буде презентований. Тому, нічого особистого, ми говоримо про результати роботи: я ухвалив рішення звільнити вас з посади", - заявив Кличко на засіданні колегії Київської міської державної адміністрації в четвер.

Мер доручив головному архітектору Києва Олександру Свистунову і заступнику голови КМДА Петру Оленичу забезпечити оперативну та ефективну роботу з підготовки проекту Генплану. "І найближчим часом ми повинні розпочати громадські слухання та нарешті схвалити Генплан", - зазначив він.

За словами Кличка, на сьогодні фахівці завершують актуалізацію проекту Генплану Києва. Розділ, що стосується збереження та охорони історико-культурної спадщини (історико-архітектурний опорний план), погоджений Міністерством культури. Також матеріали проекту Генплану скеровано до Міністерства розвитку громад та територій України. Розпочато роботи з врегулювання питань щодо територій спільних інтересів з органами місцевого самоврядування, які представляють інтереси суміжних територіальних громад.

Кличко зазначив, що в проекті Генплану передбачено припинення хаотичної забудови столиці, обмеження висотності забудови в історичному центрі, контроль за комплексністю забудови, а також будівництво станцій метрополітену на Виноградар і запуск метро на Троєщину, будівництво вокзалу на Видубичах, будівництво перехоплюючих паркінгів біля транспортних розв'язок - біля станцій метро і на в'їздах до міста.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Швейцарія перемогла в "Євробаченні-2024", Україна посіла 3 місце

ШВЕЙЦАРІЯ ПЕРЕМОГЛА В "ЄВРОБАЧЕННІ-2024". УКРАЇНА ПОСІЛА 3 МІСЦЕ

Частина української делегації у фіналі "Євробачення-2024" одягнена у футболки "Free Azovstal Defenders"

До складу нацжюрі "Євробачення-2024" увійшли Alyosha, Горова, Коляденко, Томільченко і Нагорняк

Нацжурі України на "Євробаченні-2024" поставило найвищі бали Швейцарії, Ірландії та Швеції

ЦАХАЛ закликає евакуюватися жителів Гази, які залишилися в Рафасі, напередодні розширення військової операції

Польща зміцнює східний кордон через загрози гібридної війни з боку Білорусі

УЗ відключила підсвічування п'яти найбільших вокзалів країни для зменшення споживання електроенергії

Alyona Alyona & Jerry Heil зі сцени у фіналі "Євробачення-2024": Єдності для світу, мир і свободу для України

Вибух у Броварах стався під час затримання правопорушника, який кинув гранату в поліцейського - МВС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА