19:37 02.09.2021

Адміністрація США має бути менш обережною, коли йдеться про євроатлантичні прагнення України

2 хв читати
Адміністрація США має бути менш обережною, коли йдеться про євроатлантичні прагнення України

Адміністрація США має бути менш обережною, коли мова йде про євроатлантичні прагнення Києва, і робити більше для надання військової допомоги Україні, яка протистоїть російській агресії, повідомив заступник генерального секретаря НАТО у 2012-2016 рр. Александер Вершбоу.

"Я також думаю, що адміністрація має бути трохи менш обережною, коли мова йде про НАТО і прагнення України щодо НАТО. Адміністрація США підтримує ці прагнення в риториці, але почувається незручно зробити щось конкретне, навіть почати просувати цей процес. І я сподіваюся, що в той час, як НАТО переглядає свою стратегію 2030, справжня інтеграція України в НАТО буде принаймні частиною цієї дискусії в Альянсі", - сказав Вершбоу на онлайн-дискусії Київського безпекового форуму в четвер.

Він зазначив, що поки членство в НАТО для України "за горизонтом", США мають робити більше в плані оборонної допомоги, залучати членів Альянсу робити більше.

"США мають заохочувати союзників привозити свої війська частіше в Україну як видиму демонстрацію прихильності США і НАТО, для проведення навчань, тренувань і загалом показати, що Росія заплатить високу ціну, якщо вона почне нову агресію", - наголосив Вершбоу.

Водночас він зазначив, що США могли б зробити більше для допомоги Україні в секторі оборони.

"Пакет допомоги в $60 млн, як на мене, є доволі скромним у цих обставинах, це найменше, що могли зробити Сполучені Штати з огляду на зростання загрози з боку Росії, починаючи з нарощування сил Росією навесні, у світлі агресивнішої поведінки Росії в Чорному морі, інциденту з британським HMS Defender", - пояснив колишній заступник генерального секретаря НАТО.

Він додав, що після того, що сталося в Афганістані, президент РФ Володимир Путін може подумати, що США відходять від свого глобального лідерства, і може захотіти випробувати США та Україну новою агресією найближчими місяцями.

"Тому я хотів би бачити потужніший пакет, і я сподіваюся, що це лише початок", - сказав Вершбоу.

Як повідомлялося, Сполучені Штати оголосили про новий пакет допомоги у сфері безпеки обсягом $60 млн, що включає бронебійні системи "Джавелін" та інше оборонне летальне і нелетальне озброєння, яке дасть змогу Україні більш ефективно захищати себе від російської агресії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Тбілісі перед будівлею парламенту відбуваються сутички між поліцією та протестувальниками, почалися затримання

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА