13:01 19.08.2021

На Харківщині арештанти в СІЗО привласнювали гроші за допомогою фішингу

2 хв читати
На Харківщині арештанти в СІЗО привласнювали гроші за допомогою фішингу

Співробітники управління протидії кіберзлочинності спільно зі слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Харківській області та у співпраці зі службою безпеки українського банку, а також за підтримки внутрішньої безпеки Міністерства юстиції України викрили групу, яка за допомогою фішингу шахрайським шляхом привласнила 18 млн грн.

"Організував схему 20-річний чоловік, який наразі перебуває під вартою у слідчому ізоляторі. До протиправної діяльності фігурант залучив своїх співкамерників, які спільно підшукували "робітників" в інтернеті. Більшість з учасників злочинної організації займалися пошуком потенційних потерпілих", - повідомляється на офіційному сайті Нацполіції України.

За даними досудового слідства, фігуранти реєструвалися на торговельному онлайн-майданчику. Для здійснення платежу або для продажу товару зловмисники давали постраждалим посилання на фішингову сторінку заповнення реквізитів банківської картки. Решта членів групи за допомогою різних платіжних систем оформляли перекази грошей із банківських карток потерпілих на підконтрольні організатору рахунки. За даними правоохоронців, члени групи реалізовували таку схему і для іноземних інтернет-майданчиків.

За оперативними даними, сума завданих збитків становить 18 млн грн. Серед ошуканих - громадяни України, Іспанії, Португалії, Сінгапуру, Австралії та інших країн.

Працівники поліції провели 24 обшуки в слідчому ізоляторі та вдома у фігурантів. Вилучено комп'ютерну техніку та мобільні телефони. До проведення обшуків також були залучені працівники полку поліції особливого призначення поліції Харківської області.

Наразі дев'ятьом фігурантам оголошено про підозру за ст.255 (створення, керівництво злочинною організацією, а також участь у ній), ч.3 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Харківська обласна прокуратура.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА